Virtain kaupunginhallitus esittää | Kansanäänestystä ei järjestetä Liedenpohjan koulun toiminnan jatkamisesta

0
Virtain kaupungintalo

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus päätti maanantaina (17.4.) esittää kaupunginvaltuustolle, että kansanäänestystä Liedenpohjan kouluun liittyen ei järjestetä ja kuntalaisaloite todetaan loppuun käsitellyksi.

Virtain kaupunginvaltuusto päätti helmikuussa Liedenpohjan koulun lakkauttamisesta 1.8.2023 alkaen. Lakkauttamispäätöksen jälkeen on jätetty asiasta kuntalaisaloite, jonka on allekirjoittanut 489 henkilöä ja jossa vaaditaan kaupungin järjestämään kansanäänestys koulun opetustoiminnan jatkamiseksi syksyllä.

Kansanäänestysasiaa käsiteltäessä kaupunginhallituksen jäsen Pirjo Ala-Kaarre (ps) teki esittelijän esityksestä poikkeavan esityksen, että kansanäänestys tulisi järjestää. Hänen esityksensä raukesi kannattamattomana. Virtain kaupunginvaltuusto käsittelee Liedenpohjan koulua koskevaa kansanäänestystä ensi maanantaina 24.4.2023.

Virtain kaupunginvaltuuston tekemästä Liedenpohjan koulun lakkauttamispäätöksestä on  jätetty myös valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti antaa lausunnon valituksesta hallinto-oikeudelle.

Lausunnossaan kaupunginhallitus toteaa, että kaupunginvaltuusto on tehnyt päätöksensä harkintavaltansa rajoissa. Kaupunginvaltuuston päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja eikä päätös ole valituksissa mainituilla perusteilla muutoinkaan lainvastainen. Valittajat ovat esittäneet valituksessaan, että päätökselle ei myönnetä täytäntöönpano-oikeutta, koska se on syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja se on lainvastainen.

Valittajien mielestä päätös tulee kumota virheellisessä järjestyksessä syntyneenä ja lainvastaisena. Valituksen yksityiskohdissa todetaan muun muassa, että oppilasmäärä ei ole pysyvästi laskenut alle 20 oppilaan oppilasmääräennusteet ovat virheellisiä ja päätöstä ei ole hallintolain mukaan perusteltu.

Päätettiin ostaa Lakarin suunnalta tilat Harjula ja Monttula yhteishintaan 14.000 euroa. Tilojen yhteispinta-ala on noin neljä hehtaaria ja ne ovat  vanhoja maa-ainesotto alueita. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI