KesäVirratSoi-musiikkijuhla tulee jälleen!

0

KesäVirratSoi-musiikkijuhla 15.-18.7.2021 tarjoaa tasapainoisen kattauksen niin klassisen kuin kevyemmänkin musiikin ystäville suomalaisten huipputaiteilijoiden toteuttamana

Taiteellisen johtajan Hannu Kiisken terveiset:

Uutta äänimaailmaa juhlien historiassa kuullaan avajaiskonsertissa, jossa esiintyvät nuoret tähdet, Radion Sinfoniaorkesterin loistava soolohuilisti Kaisa Kortelainen sekä kansainvälistä uraa urkurina tekevä Pétur Sakari.

Huimia huippuja ja tangon taikaa

Tuttua huippulaatua tarjoaa Pariisin Oopperan konserttimestarina toimiva viulisti Petteri Iivonen sekä Bachin että suomalaisten tangojen tulkkina. ”Residenssiartistimme” Marzi Nyman ja Niko Kumpuvaara ovat tapansa mukaan valmiita palvelukseen pitkin ”Virtojen vieriä”. Suomen ykkösjazzbasisti Ville Herrala soittaa ensimmäistä kertaa Virroilla. Tässä jälleen uusi huippuavaus juhlille. Myös Mari Palo kuuluu Virtain kesään, tällä kertaa Muistojen tango-konsertin solistina Hiekkarannalla sekä raitilla raikaamassa.

Luomufolkin ja luonnonläheisen laulelman ystäville tarjoaa tunnelmallisen perjantai-illan Killinkosken Into-keskuksessa Viitasen Piia.

Uutuutena katutapahtuma

Raitilla raikaa-tapahtuman idea on tuoda musiikin tenho keskustan raitille, sinne, missä ihmiset luonnostaan lauantai-keskipäivällä liikkuvat ja asioivat. Tapahtumassa on mukana myös virtolaisia esiintyjiä.

Juhlat huipentuvat virtolaisia sukujuuria omaavan Olli Mustosen Beethoven 251-konserttiin Virtain kirkossa. Luvassa on jäljen jättävä kokemus.

Raitilla raikaa-tapahtuma

Odotamme toiveikkaana kesää

Kaiken kaikkiaan uskomme huippulaatuisen musiikkitapahtuman vetovoimaan, varsinkin raskaan koronavuoden jälkeen. Olemme toiveikkaita, että voimme taas tavata toisiamme, toki rajoitusten puitteissa turvallisesti. Virtain kauniit maisemat antaa sille inspiroivat puitteet. Mukana tänäkin kesänä virtolaissyntyinen Keijo ”Ankkuri in residence” Leppänen. Hän omalta osaltaan ankkuroi KesäVirratSoi-juhlia virtolaiseen maaperään. Hänen leppoisa ja maallikkovoittoinen lähestymistapansa taiteilijoiden arkeen antaa jutustelulle inhimillisen ulottuvuuden.

Varaa paikkasi musiikkijuhlaan ajoissa

Lippuja on myynnissä rajallinen määrä, koska haluamme pitää tinkimättömästi kiinni turvallisuusmääräyksistä. Olemme torstaina 6.5. avanneet lipunmyynnin Lippupisteen kautta, joten nyt on hyvä kiirehtiä varaamaan paikat kesän parhaaseen musiikkitapahtumaan.

Turvallisuus ennen kaikkea

Kevään tullen pandemia-tilanne on kehittynyt parempaan suuntaan rokotusten ripeän etenemisen ja kausivaihtelun ansiosta. Musiikkiyhdistys seuraa tilannetta ja on valmis reagoimaan välittömästi. Toukokuun alussa myyntiin vapautettiin maltillinen määrä lippuja, mikä takaa kävijälle turvallisen konserttikokemuksen. Jos kehitys jatkuu kesän kuluessa edelleen positiivisena, on myytävien lippujen määrää mahdollista lisätä.

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI