Kyläkaupan kirppis kokosi kansaa

0
Miljoona Kirppiksellä oli nyt paikalla kaikkien aikojen ennätyksellisen runsaslukuinen myyjien ja ostajien määrä.

Pentti Hautala/J-Pnews                                                                                           Alavus/Tuuri

Suuren suosion jo edellisinä vuosina saanut Keskisen Kyläkaupan Miljoona Kirppis, vahvisti nimensä teemaa nyt entisestäänkin.

Näin saa todeta siitä huolimatta, vaikka ennätysmäisestä myyjien ja kansanlaisten lukumäärässä ei miljoonaa saavutettukaan. Mutta ehkä sittenkin kirpparilla raha- ja tavara vaihtoi omistajaansa sellaisen määrän, että euroissa saatettiin päästä lähes tapahtuman niemenkin tasolle.

Kesä on lopuillaan, ja niinpä myöskin myynnissä oli paljon polkupyöriä, mopoja- ja moottoripyöriäkin. Moottori- ja raivaussahoja metsätöihin….

Tämän kertainen kirppis kokosi myyjiä ja ostavaa kansaa Keskisen kentälle enemmän kuin koskaan aikaisempina vuosina. Laajalla kentällä oli satoja myyjiä ja päivän aikana tuhatmäärin ostajia sekä muuten viihtyviä. Ja mikäs oli ollessa, kauniissa elokuun lopun säässä. Onneksi tuuli viilensi sopivasti auringon paisteen ”porotusta”, lähes pilvettömältä taivaalta.

…Ja Työkaluja sekä koriste-ja käyttöesineitä.

Myyjiä ja ostajia kerääntyi Kyläkaupan laajalle tapahtumakentälle eri puolilta Suomea. Ainakin ostajien joukossa oli paljon ulkomaalaisiakin. Heille olikin varmasti kirppis, ja myytävät tavaratkin ihmettelyn aiheita sekä ikimuistoisia. -Ainakin suomalainen lasitavara, käsityöt, korut, kellot ja pinssit näyttivät olevan heidän suosiossa.

Tavaraa oli tarjolla melkein kaikenlaista, ”taivaan ja maan väliltä”. Säännöissähän sanottiin, että myydä saa ainoastaan käytettyä ja vanhaa tavaraa. Mutta paljon oli myynnissä ainakin uudenveroista. Mutta runsaimmin kuitenkin todella vanhaakin. Myöskin rahoja ja mitaleja, patsaita ja tauluja. Jopa satojen vuosien ikäistä antiikkia ym. Niin koriste-esineitä, kuin vielä käyttökunnossa olevia työkaluja jne.

Moni vanhojen tavaroiden kerääjä lähtikin Miljoona Kirppikseltä kotia kohden tyytyväisenä, kun onnistui hankkimaan nyt, kärryynsä tai käyttöönsä kaipaamaansa kamppeita. Ja moni osti paljon tarvitsematontokin, kuten aina kirppareilla ja huutokaupoissa tahtoo itse kullekin käymään.

Maritta Rinta-aho oli laittanut myyntipaikansa viereen suuren matkalaukun, josta sai ilmaiseksi ottaa mm. lasten laskettelusukset ja muuta tavaraa.

Mutta nyt tapahtui erikoista- ja ainutlaatuistakin! -Hakojärveläisen Maritta Rinta-ahon myyntipaikan vieressä oli isoa avoin matkalaukku, jossa luki. ”Ota tästä. Ole hyvä”!

Matkalaukussa oli maksutta otettavissa erilaisia tavaroita. Tämä herättikin suorastaan ihastusta. Eräskin nainen ei meinannut silmiään uskoa, kun kysyi Rinta-aholta, että saako todella ilmaiseksi? -Kun sai myöntävän vastauksen, niin valitsi tyytyväisenä lasten laskettelusukset.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI