Viiden taideseuran yhteisnäyttely Koillis-Pirkka esillä Jämsän kaupungin Galleria Kivipankissa

0

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Perinteinen Koillis-Pirkka-näyttely kiertää vuorovuosin järjestävien seurojen kotikaupungissa. Tämän vuotinen näyttely 16.8-10.9.2023 ripustetaan jo 41. kerran. Tällä kertaa järjestelyvuorossa on jämsäläinen koillisen Hämeen Kuvataideseura Värinä ry. Muut mukana olevat seurat ovat Mäntän Taideseura ry, Virtain Taideyhdistys ry, Ruoveden Taideyhdistys ry sekä Keuruun Taiteilijaseura ry.

Näyttelyyn odotetaan töitä kaikkien seurojen jäseniltä. Kuvataidenäyttelyn teema on ”Elon kehä”. Näyttelyn ripustaminen tapahtuu pääosin avajaisia edeltävänä viikonloppuna eli tulevana viikonloppuna.

Näyttelyn jyrytyksestä vastaa jämsäläinen kuvataiteilija Johanna Ketola kertoo, että Elonkehä merkitsee maapallon pinnan osaa, jolla elämä on mahdollista. – Ihmisinä olemme tuon ihmeellisen mahdollisuuden piirissä ja myös riippuvaisia siitä. Elonkehä käsitteenä ikään kuin juhlistaa maapallon elämän monimuotoisuutta.

Myös taidenäyttelyn teemana Elon kehä voi juhlia elämän monimuotoisuutta, ihmisten tulkitsemana. Se voi kysyä: mitä on olla ihminen, elossa ja yhdessä muiden, myös ei-ihmisten, kanssa? Jyryttäjänä odotan mielenkiinnolla moniäänisen joukon teoksien ja niiden maailmojen kohtaamista, kommentoi Johanna Ketola. Koillis-Pirkka-näyttelyn avajaiset ovat tiistaina 15.8.2023 klo 18-20.Näyttely on avoinna ke-su klo12-17, ma-ti suljettu. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Virtain Taideyhdistyksen puheenjohtaja Päivi-Margit Ylimys kertoo, että yhdistyksen jäsenet osallistuvat valtavalla määrällä teoksia Koillis-Pirkan näyttelyyn Jämsän Kivipankissa.

– Keskiviikkona veimme Perämäen Riitan kanssa autolastin maalauksia ja veistoksia Jämsään. Kaikki ei tietenkään mene läpi, mutta ihailtavaa oli se määrä ja aktiivisuus, kehaisee Ylimys.  -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI