MESTARUUSLIIGA | Vantaalta täysi pistepotti mukaan

0
Nyt pinkkipaitoja vastaan!

Vantaa Duck’s – Kyky-Betset  1-3

(23-25, 19-25, 25-23, 20-25)

Kyyjärven KyKy-Betset nappasi viikonloppuna kauden toisen voittonsa. Vantaa Duck’s sai tunnustaa KyKy-Betsetin paremmaksi. Helpolla eteläsuomalaiset eivät kuitenkaan pisteitä Keski-Suomeen antaneet.

KyKy-Betset aloitti ottelun räväkästi. Taululla oli pian luvut 10-5 Betonimiehille, kunnes vantaalaiset saivat pelirytmistä kiinni ja tasoittivat tilanteessa 11-11.

Huomion arvoista lienee myös, että kyyjärveläisten erän kolmesta torjunnasta kaksi tuli heti alkuerästä. Erää edettiin tasaisesti pisteiden tullessa vuorotellen isäntäjoukkueelle ja vieraille. Duck’s puolusti todella hyvin, mihin KyKy-Betset vastasi libero Joel Anderssonin johdolla.

Hienoja puolustuksia ja loppuun asti pelaamisia nähtiin puolin ja toisin. Loppuerästä KyKy-Betset repäisi turvallisen tuntuisen johdon ja ensimmäiseen eräpalloon päästiin tilanteessa 24-21. Vantaalaiset taistelivat sinnikkäästi vielä pisteen päähän, kunnes erä päättyi lopulta Ankkojen hyökkäysvirheeseen.

Toinen erä alkoi vuorostaan Duck’sin komennossa. Passari Joona Väänäsen syöttövuorolla Ankat saavat otettua muutaman pisteen eron kyyjärveläisiin ja pian tilanne onkin 10-7. Ensimmäisen erän tapaan tasoitus tällä kertaa vierailijoiden toimesta nähdään tilanteessa 11-11. Tämän jälkeen KyKy-Betset kasvatti hiljalleen johtoaan. Tilanteessa 12-17 Ducksin valmentaja Juho Rajala turvautui aikalisään. Erä jatkui kuitenkin Betonimiesten vahvassa hallinnassa ja pallo ”kuolee” latvialaishakkuri Renars-Pauls Jansonsin johdolla. Erä KyKy-Betsetille 25-19. Kyyjärveläiset onnistuivat tappamaan palloa erässä 63% teholla Ducksin 52% vastaan.

Tutuksi tullut sanonta ”pitkä erätauko kaiken muuttaa voi” päti tänäkin päivänä. Kotijoukkue Duck’s marssi kolmanteen erään aivan uudella ilmeellä. Ankat ottivat tiukan otteen erästä, josta muodostui myös hakkureiden taisto, jonka vei KyKy-Betsetin Jansons takoen erään tehot 10/+10 tappaen palloa 69%:sti. Kollega Milutin Pavisevicin vastaavat tehot olivat 8/+7 ja 50%. Erä kuitenkin Ducksille lopulta tiukasti 25-23.

Neljättä erää edettiin, päivän trendin mukaisesti, tasaisesti piste pisteeltä. Kymmenennen pisteen jälkeen keskisuomalaiset repäisivät 10-13 johdon. Duck’sin valmentaja Rajala otti aikalisän. Tästä erää edettiin Betonimiesten 2-3 pisteen johdossa.  Tilanteessa 14-17 kyyjärveläisillä oli jo mahdollisuus kasvattaa johtoaan neljään pisteeseen, kun Duck’sin hyökkäys menee reippaasti pitkäksi.

Ottelun päätuomari näkee tilanteessa torjunnan osuneen palloon joten isännät kaventavat tilanteeksi 15-17. Tämä ei kuitenkaan lannistanut ”nälkäisiä” kyyjärveläisiä. Tilanteessa 16-19 nähdään taidokas onnistuminen, kun Jansons syöttää verkkonauhan kautta ässän ja tilanteeksi 16-20.

Johdon hiljalleen kasvaessa Betonimiesten eleet ja ilmeet näyttävät, että tämä peli viedään kotikonnuille 3-1.  Ottelun parhaana palkittu Kyky-Betsetin passari Joel Laakso sai päättää erän 25-20 ja koko kamppailun 1-3 heittämällä ovelasti pallon toisesta kosketuksesta Ducksin kenttään.

• Oli kiva pelata tänään. Vähän jännitti. Ei ollut helppo peli, vähän tunteiden vuoristorataa. Tilastot myös näyttävät kivalta tiettyjen sektorien osalta, arvioi parhaana palkittu Joel Laakso.
  • Viime kevään pahin vihollinen kaatui hyvällä työnteolla. On parannettu paljon asioita viime keväästä ja ansaittiin voitto. Ollaan treenattu hyvin. Vähillä syöttövirheillä selvittiin tämä peli. Joel jakoi passia hyvin ja löysi tehokkaimmat pelaajat, pohtii apuvalmentaja Hannu Kalliojärvi.