Pirkan taival reitille ulkoilureittisuunnitelma kts. KARTTA

0
Virrat, Toriseva

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Perinteiselle Pirkan taival reitille lähdetään toteuttamaan ulkoilureittisuunnitelmaa. Hankkeessa ovat mukana Hämeenkyrön kunta, Ikaalisten kaupunki, Parkanon kaupunki, Ruoveden kunta, Virtain kaupunki ja Ylöjärven kaupunki.

Ylöjärvi on selvittänyt loppuvuoden 2023 aikana ulkoilureittisuunnitelman laatimisen edellytyksiä Pirkan taival reitille. Samassa yhteydessä selvitettiin myös reitin varren kuntien halukkuutta osallistua hieman alle 300 kilometriä pitkän Pirkan taival reitin ulkoilureittisuunnitelman toteutukseen. Tehdyn selvityksen perusteella kaikki reitin varrella olevat kunnat ovat päättäneet aloittaa ulkoilureittisuunnitelman laatimisen reitille.

Ulkoilureittisuunnitelman tarkoituksena on saattaa perinteinen ja historiallisesti merkittävä Pirkan taival reitti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja mahdollistaa kuntia sijoittamaan reitin rakenteisiin suunnitelmallisella ja ja pitkäjänteisellä tavalla. Pirkan taival reitti tuottaa lisäarvoa alueen asukkaille ja maanomistajille sekä sitouttaa ja mahdollistaa kaupunkeja ja kuntia toimimaan luontovirkistyspalveluiden tuottajana. Kuuden kunnan alueella toteutetaan kaikkiaan kolme erillistä ulkoilureittisuunnitelmaa.

Yleisötilaisuudet

Hankkeessa mukana olevat kunnat ja ulkoilureittisuunnitelmien laatija järjestävät kevään ja alkukesän 2024 aikana avoimia yleisötilaisuuksia kunnissa. Tilaisuuksiin toivotaan osallistuvan alueen asukkaita, maanomistajia ja kesäasukkaita sekä alueeseen tai aiheeseen liittyvien yhdistysten edustajia. Yleisötilaisuuksissa kerrotaan ulkoilureittisuunnitelman- ja toimituksen laatimisen ja toteuttamisen tavasta sekä keskustellaan hankkeen vaikutuksista alueen asukkaille ja maanomistajille. Tilaisuuksissa on mukana ulkoilureittisuunnitelman laatija ja hankkeessa mukana olevien kuntien edustajia.
Yleisötilaisuuksien ajankohdat selviävät myöhemmin keväällä kuntien uutisissa sekä hankkeesta tiedottavan nettisivun:https://ekokumppanit.fi/pirkan-taival-retti/ päivittyvissä uutisissa.

Ulkoilureittisuunnitelmaa toteutetaan pääsääntöisesti vanhalle Pirkan taival reitille. Kevään ja kesän aikana käytyjen viranomaisneuvotteluiden, maanomistajakuulemisen ja yleisötilaisuuksien jälkeen suunnitelma tarkentuu reitin alustavaan reittilinjaukseen ja ulkoilureittisuunnitelma asetetaan nähtäville. Ulkoilureittisuunnitelman on tarkoitus olla valmis. Suunnitelman laatijana toimii Ekokumppanit Oy/Petri Mäkelä.-jr



 

JÄTÄ KOMMENTTI