Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavuden kaupungin keskustaa

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä 7.12.2022

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin ja Alavuden Vanhain palvelutalo ry:n välisen sopimuksen, jolla toimintansa päättänyt yhdistys luovuttaa jäljellä olevat rahavaransa kaupungille käytettäväksi yhdistyksen sääntöjen mukaisesti vanhusten asuntojen rakentamiseen / hankintaan. Kaupunginhallitus päätti kutsua yhdistyksen esittämään suunnittelutyöryhmään edustajan Alavuden Vanhain Palvelutalo ry:ltä, Kuussotelta, Alavuden Vuokra-asunnot Oy:ltä sekä Alavuden kaupungin Ikäihmisten neuvostolta. Kaupungin edustajiksi nimettiin maankäyttöjohtaja ja kaupunginjohtaja.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että jatkossa Alavuden perusopetuksen koulu lakkautuu viimeistään sinä lukuvuonna, kun perusopetuksen oppilasmäärä koulussa on alle 25 oppilasta.

Kaupunginhallitus päätti, että kaupunkikeskustaan sijoittuvan, hyvinvointialueen käyttöön tulevan sote-keskuksen hankesuunnittelua jatketaan. Sote-keskuksen yhteyteen palvelukortteliin kaupungin käyttöön tulevia tiloja suunnitellaan siten, että ne sisältävät asiakaspalvelutiloja, työpisteitä ja kirjaston tilat. Myös yksityisten toimijoiden tiloja on tulossa kokonaisuuteen, mutta kaupunki ei tee niiden osalta päätöksiä.

Alavuden kaupunginhallitus esittää valtuustolle 3. määrärahamuutokset vuoden 2022 talousarvioon. Muutostarve johtui ensi sijassa sote-kustannusten ylittymisestä palvelusopimuksen indeksitarkastuksen ja Kuussoten aljäämäisen tuloksen vuoksi. Vuoden 2023 talousarviossa viedään meneillään olevat investoinnit loppuun ja varaudutaan Toppilan teollisuusalueen infran rakentamiseen ja Kuussote-kuntayhtymältä siirtyvän kiinteistön kustannuksiin. Talousarvio on tasapainoinen, mutta sen vievät negatiiviseksi markkinatilanteesta johtuva sijoitusvarallisuuden arvon alaskirjaus 1,5 miljoonalla.

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän 15.12.2022 pidettävään yhtymäkokoukseen nimettiin edustajiksi Juha Toivola (varalla Ari Hakola) ja Petri Juurakko (Pentti Ahopelto).

Kaupunginhallitus päätti osallistumisesta Alavuden Kehityksen EAKR -hankkeeseen Uuden teknologian mahdollisuudet vuosina 2023- 2025, sekä Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen Puurakentamisen liiketoiminnan professuurin rahoitukseen vuosille 2023-2027.

Kaupunginhallitus päätti eduskuntavaalien äänestyspaikat ja -ajat, sekä kaupunginhallituksen ohjeellisen kokousaikataulun vuodelle 2023, sekä esittää valtuustolle hyväksyttäväksi valtuuston kokousaikataulua.


 

JÄTÄ KOMMENTTI