Eläkeyhdistyksen ulkoilupäivässä liikuntaa, luontoa ja nautintaa

0
Perheen lemmikkejäkin oli paikalla paljon. Tässä koirista suurinta rapsuttelee kodan lämmössä, Eläkeyhdistyksen pj. Pirkko Kallio. Kuvassa myös komean koiran omistajat Susanna Hautalahti oik. ja Pekka Mäki-Mantila.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Hakojärvi

Huhtikuun puolenvälin auringonpaisteinen ja kymmenen lämpöasteen sää suosi, Eläkeliiton Töysän yhdistyksen järjestämää liikunta-luontopäivää. Perinteinen teema-päivä järjestettiin nyt Hakojärven kylätalon- koulun läheisellä ulkoilu ja liikunta-alueella.

Kokoontumisen kohteena oli tarkemmin todettuna, laajasti suosittu toiminta ja retkeilyalue. Mäkisessä, metsämaastossa sijoittuvassa ja suurikoisessa HaKota, hirsikodassa keiteltiin nokipannukahvit ja paisteltiin nuotiolla makkarat.

Heikki Hautalahti sai paistella monta kiloa makkaroita, suuressa HaKota-hirsikodassa

Heikki Hautalahti hääräsi pääkokkina apureineen, kodan keskellä sijaitsevan nuotion lämmössä. Yhdistyksen toimihenkilöt varmistivat apureina, että kaikki kuutisen-kymmentä tapahtumaan osallistunutta tulivat ravituiksi. Eläkeikäisten naisten ja miesten lisäksi oli mukana joitakin nuoriakin. Kaikki nauttivat mukavasta yhdessäolosta sekä samalla monipuolisesta, liikunnallisesta reippailustakin.

Eläkeläisten ohella osallistui liikunta-luontopäivään myös nuoria. Kaikki sai nauttia yhdessäolosta aurinkoisessa kevätsäässä.

Osanottajia oli töysäläisten lisäksi, Alavudelta, Ähtäristä, Lehtimäeltä ja kauempaakin. Liikuntaa olikin tarjoilla monenlaista. Luontobingossa askellettiin ympäristössä. Erilaisia ja monipuolisia tehtäviä oli. Niistä mainittakoon eläinten jälkien tunnistaminen, vanhojen linnunpesien havainnointi, kasvuston tunnistaminen, puuhun nojaaminen ja kaverin kehuminen. Lisäksi paljon muuta.

Ja jokainen bingoon osallistuja sai myöskin palkinnon EL-Töysän puheenjohtajalta Pirkko Kalliolta.

Digitaalisella ajanoton, suurikoisella näyttötaululla varustettu Kuntoportaat oli myöskin suosittu liikunnallisen pinnistyksen kohde. Maastonrinteen mukaisesti nousevassa rinteessä on portailla pituutta 64 metriä. Rappuja oli yhteensä 127.

Miehistä ylös ja alas rappuset, rynnisti nopeimmin Terho Vilmilä. Aikaa kului Terhon harppomiseen alle minuutti. Naisista nopsin oli Pirkko Koskinen, kymmenisen sekuntia yli minuutin ajalla.

Lajin PM-hopeaa viime syksynä saavuttanut Antti Mantere heittämässä TonkKumeja. Ja makkarat maistuivat seuraajille.

Kevyempiä liikuntalajeja olivat, myöskin ilman virallista kilpailua suoritetut, tikan- ja TonkKumien heitto. Viimeksi mainittu tarkoittaa sitä, että lypsykoneen nännikumeja heitetään muutaman metrien etäisyydellä sijaitsevaan maitotonkkaan. Joka onnistuu saamaan useamman kumin tonkan aukosta sisään, on voittaja.

Kari Kallio bongasi luontobingossa kaikista hienoimmat luomuksen. Kookkaan ampiaisten kekopesän kodan WC:stä.. ”Ei olekaan ihme ettei viime syyskesällä, ole kukaan uskaltanut ”hyysissä” käydä”, naureskeli Kari.

Järjestävän yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kallio oli tyytyväinen, kun paras mahdollinen sää suosi teemapäivää. Ja erityisesti siitä, kun osanottajia oli mukana runsaasti. ”Mutta onhan tämä Hakojärven koulun-kylätalon lähialue hyvä paikka järjestääkin tällaista toimintaa. Tämä tarjoaa monenlaisia ja kiinnostavia kohteita sekä mahdollisuuksia monenlaiseen toimintaan”, kiitteli Kallio.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI