Savola: Uudella kampuksella saatava kuokka maahan pikaisesti.

0
Ähtärin Tuomarnimi

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola toivoo, että Ähtärin uusi toisen asteen kampus saadaan valmiiksi Tuomarniemelle mahdollisimman nopeasti ja korostaa ammatillisen koulutuksen merkitystä.

  • Suomen toivo on työssä. Siksi myös valtion on toimittava siten, että mahdollisimman moni valmistuva saa työn tai jatko-opiskelupaikan mahdollisimman nopeasti, Savola painottaa. 

Savola muistuttaa, että opetussuunnitelmia, opintojenohjausta ja työvoiman tarvetta tulee tarkastella ja kehittää. Kouluilla, opetushallituksella ja ministeriöllä on suuri vastuu koulutuksen suuntaamisesta ja houkuttelevuuden luomisesta, siten että oikea ala ja urapolku löytyy mahdollisimman nopeasti.

Savola toivoo tämän viestin pysyvän mielessä niin Säätytalon hallitusneuvotteluissa, kuin alkavalla hallituskaudella.

  • Ammatillisessa koulutuksessa on taattava opiskelijoille riittävän laadukasta opetus ja kehitettävä toisen asteen oppilaitosten ja korkeakoulujen kumppanuutta sekä yhteistyötä kuntien ja elinkeinoelämän kanssa. Siten parannetaan alueiden työvoiman pito- ja vetovoimaa, Savola toteaa.

Savola patistaa Sedun hallitusta tekemään viimeiset päätökset uudesta toisen asteen kampuksesta pikaisesti, jotta kuokka saadaan maahan mahdollisimman pian ja uusi kampus Tuomarniemelle valmiiksi.

  • Uudelle kampukselle on jo huutava tarve. Olen varma, että se myös houkuttelee opiskelijoita naapurimaakuntien puolelta ja lisää niin opiskelijoiden kuin henkilökunnan viihtyvyyttä.

Savola puhui ammattiin valmistuville Ähtärissä 26.5.2023


 

JÄTÄ KOMMENTTI