Virrat jatkanee nykyisellä 21,25 tuloveroprosentilla

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola
VIRRAT

Virtain kaupunginhallitus päätti maanantaina (1.11.) esittää kaupunginvaltuustolle nykyisen suuruista, 21,25 prosentin tuloveroa myös vuodelle 2022.  Kaupunginjohtaja Henna Viitanen kertoo, että ensi vuoden talousarviovalmistelua on tehty pitkälle siten että, tuloveroprosentti pysyy nykyisen suuruisena.

Myös kiinteistöveroprosenttien osalta jatketaan samalla linjalla, että ne pysyisivät samansuuruisina kuin tänä vuonna. Vakituisen asuinrakennuksen kiinteistövero olisi 0,45 prosenttia, muu asuinrakennus 1,00 prosenttia, yleinen kiinteistövero 0,93 prosenttia, yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti 0 prosenttia ja voimalaitosten kiinteistöveroprosentti 3,10 prosenttia.

Kaupunginvaltuustolle esitetään, että Nicewood Oy:lle myytäisiin kahdesta eri kiinteistöstä muodostuva, yhteensä noin 41600 neliömetrin maa-ala Kitusenkulman teollisuusalueelta. Kauppahinta on yhteensä 96.684 euroa. Kaupan kohteena olevat alueet sijaitsevan nykyisen hallin itäpuolella. Yrityksen on tarkoitus rakentaa alueelle kaksi kertaa 4500 neliömetrin suuruista varastorakennusta sekä noin 300 nelimetrin suuruinen konttorirakennus. Näin ollen kokonaisrakennusmäärä olisi 9300 neliömetriä.

JSP-Steel Oy:lle päätettiin myydä runsaan 8500 neliön suuruinen määräalue  Ahjolan teollisuusalueelta 7147,56 euron kauppahinnalla. Yrityksellä on alueella tällä hetkellä alueella kokoonpanohalli. Ostettavalle alueelle yrityksen on tarkoitus rakentaa halli- ja varastointitilaa noin 1500 neliömetriä.

Kaupunginhallitus vahvisti kaavoitus- ja kehittämispäällikkö Mika Aallon virkavaalin. Aalto aloittaa tehtävässään tänään 2.11.2021. Koeaika on kuusi kuukautta. Hänen tehtäväkohtaiseksi palkaksi päätettiin 4722,76 euroa. Aallon koeajan rakennustarkastajan tehtävää hoitaa rakennusmestari Kimmo Jokinen.

Kaupunginvaltuustolle esitetään, että se merkitsee sivistyslautakunnan ja tilatyöryhmän esityksen tiedoksi ja aloitteen loppuun käsitellyksi.  Valtuustoaloite koski kirjastolta ja Tredulta poistuvia tiloja.

Tilatyöryhmä arvioi kirjaston tilojen sekä Galleria Virinän toimivan loistavasti myös kokoustiloina. Kirjaston luokkatilaa on mahdollista vuokrata ulkopuolisille tahoille esim. kurssitoimintaan sekä tarjota kuntalaisille kokoustiloiksi ovien lukitusjärjestelmän ja varausjärjestelmän tultua käyttöön.

Kokouksen aluksi kuultiin varhaiskasvatuspäällikkö Elina Hakalan esittämä ajankohtaiskatsaus kaupungin päivähoidon tilanteesta. Myönteisenä asiana tuli ilmi, että lapsia on tulossa varhaiskasvatukseen. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI