Raittiustalolla viihdyttiin musiikillisissa iltamissa

0
Ritva ja Klaus Lavilan sekä Ville Leinosen, yhteinen hieno ja herkkä esitys oli täydellinen lajissaan.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Hakojärvi

Töysän raittiustalon istumatuolit ja sivupenkin täyttyivät, jokaiselle tarjottujen alkukahvien jälkeen. Samalla alkoi todellisia musiikillisia nautintoja monipuolisesti tarjoava iltamatilaisuus. Illan pääesiintyjä oli 1990-luvulta asti tunnettu, omaleimaisen ja inspiroivasta musiikistaan tunnettu Ville Leinonen.

Tilaisuuden alussa kuitenkin, Töysän Raittiusyhdistyksen puheenjohtaja Klaus Lavila esitteli kuvin ja sanoin yhdistyksen 120-vuotista historiaa. Tarkemmin oman toimitalon rakentamisesta alkaen. Ja alku olikin hakojärveläistä viihteliäisyyttä vaativa, kun ensimmäinen talo paloi. Samalla ”Klasu” sivusi myöskin muitakin Hakojärven kylän merkittäviä tapahtumia. Niihin kuului monina kesänä muun muassa, menneinä vuosina LuMuSa-tapahtuma.
Musiikillisista nautinnoista yleisö pääsi nauttimaan ensin, Klaus Lavilan mahtavavasta lauluesityksistä. Lavila myöskin soitti kitaraa ja Kai Lavila soinnutti samalla sahalla somia säveliä.

Seuraavana suorastaan herkistyttiin, kun Ritva Lavila asteli näyttömälle esittämään runollaan maaseudun elämää. Ville Leinonen ja Klaus Lavila täydensivät esitystä, aiheeseen sopivien lauluin ja kitaransoitoin.

Klaus ja veljenpoika Kai Lavila esittivät taitavasti kitaran, laulun ja sahansoitolla mallia musiikillisista taidoistaan.

Illan vanhetessa Ville Leinonen todisti vakuuttavasti olevan maineensa veroinen laulaja, soittaja, sekä esiintyjä. Hän esitti omien- ja tuttujen musiikkikappaleiden lisäksi myös kanallislauluja. Leinonen on tullut uransa aikana tullut tunnetuksi monilla albumeillaan. Hänen suosituimmat kappaleensa liittyvät erityisesti hänen soolotuotantoonsa. Toki Villen iskelmäkappaleisiin tekemät uudet versiot ovat myöskin saaneet suurta suosiota osakseen.
Leinosen suosituimmista levytyksistä mainittakoon ”Hei taas”-levyn seitsemän kappaletta. Esimerkiksi se uutta tulkintaa ”Anna Rakas Raju Hetki”.

Ville onkin tunnettu oivallisesta tavastaan iskelmän klassikoiden tulkinnan taidoistaan. Lisäksi hänen mukavat twistinsä iskelmään tekevät niistä mukavaa ja viihdyttävää kuunneltavaa myös muille, kuin varsinaiselle iskelmäyleisölle.

Vanhassa raittiustalossa on toki sähköt, mutta salissa istuttiin luonnon valossa. Ja vanha teräskamina hehkui lämpöään nurkassa, ulko-oven vieressä.

Raittiustalon iltamissakin voitiin todeta es, että Leinonen on eittämättä yksi valtakunnan monipuolisimmista muusikoista. Hän on saanut paljon toteutetuksi onnistumisia erilaisen musiikin alalla. Hän suorastaan yllättää monipuolisuudellaan laulajana ja monen muun soittimen taitajana ja sovittajana.

Ja kyllä nyt saivat kaikki paikalla raittiustalolla olevatkin todistukseen siitä, että Leinosen Ville on ammattimies alallaan. Ei varmasti kukaan lauantai-illan yleisöstä katunut, kun osallistui, Kettumäentien varressa sijaitsevalla Raittiustalolla järjestettyihin ”iltamiin”.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI