Soinin sivistys- ja hyvinvointilautakunnan päätöksiä

0
Soinin kunnantalo talvella

Sivistyslautakunnan kokouksessa käsiteltiin vuoden 2023 tilinpäätös sivistystoimen osalta. Talousarvio vuodelle 2023 oli 4 138 240 euroa ja toteuma vuodelta 2023          4 267 609 euroa. Toteumaprosentti oli 103,13. Osastotasolla sivistystoimi siis ylittyi 129 369 euroa.

Sivistyslautakunta hyväksyi sivistystoimen tilinpäätöksen ylityksineen ja alituksineen vuoden 2023 osalta ja esittää sen edelleen kunnanhallitukselle ja –valtuustolle hyväksyttäväksi.

Soinin kunnan opiskeluhuollon suunnitelma hyväksyttiin. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta nimesi opetushallituksen Purje – Seglet -verkostoon Eveliina Mäki-Reinin ja Irma Nukarisen.

Soinin kunta lähtee kuntakumppaniksi Ähtäri Zoon Pikku-Karhun luontokouluun, mikäli kustannukset luontokoulupäivään ovat enintään 350 euroa/luontokoulupäivä. Soinin kunta sitoutuu hankkimaan 2-3 luontokoulupäivää vuodessa.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta esittää kunnanhallitukselle Satumetsän ryhmäperhepäivähoidon lopettamista 31.7.2024 mennessä vähentyneen lapsimäärän perusteella.

Vanhus- ja vammaisneuvoston aloite eläkeläisten vastikkeettomasta kuntosalikortista hylättiin. Yksittäisten kuntosalikorttien sijaan pidennetään ja laajennetaan yhteistä vuoroa. Soinin kunnassa kirjoilla olevien vanhuuseläkkeen saajien vastikkeeton kuntosali- ja uintivuoro on ollut tänä vuonna kaksi kertaa viikossa yhden tunnin. Vastikkeetonta yhteistä kuntosalivuoroa pidennetään tulevalle kaudelle kahteen tuntiin ja lisätään mahdollisuus saman vuoron aikana (2h) käyttää vastikkeettomasti nuorisotilojen puolella olevia liikuntamahdollisuuksia (pingis, biljardi ja iWall) silloin kun tilat ovat vapaana muulta käytöltä. Uintivuoro säilyy yhden tunnin mittaisena.

Soinin kunnan nuorisotilojen tilavuokrat määriteltiin. Tilat säilyvät veloituksettomina koululle ja varhaiskasvatukselle. Soinilaisille yhdistyksille nuorisotilojen keittiö ja ruokailutilan käyttö säilyy maksuttomana, mutta kerhohuoneista (iWall, pingis ja biljardi) peritään hinnaston mukainen maksu.

Soinin kunta avaa soinilaisille yhdistyksille lisäavustushaun huhtikuulle. Ensimmäiseltä hakukierrokselta vuoden 2024 talousarvion avustussummasta jäi jakamatta 2850 euroa. Tämä summa on jaossa uudella hakukierroksella, hakuaika 1.-30.4.2024. Yleiset hakukriteerit ovat samat kuin aiemmassa haussa, ja avustusta voi lisähaussa hakea niin kulttuuri-, liikunta- kuin nuorisokohteeseen.



 

JÄTÄ KOMMENTTI