Värien loistetta syksyn pimeyteen ja harmauteen | Raanut valtasivat Galleria Virinän Virroilla

0
Monipuoliseen raanunäyttelyyn voi tutustua marraskuun loppuun saakka Galleria Virinässä Virroilla.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Galleria Virinässä on keskiviikkona (2.11.) avautunut Muistojen raanu-nimeä kantava näyttely, joka tuo katsojalle ilahduttavan piristyksen syksyn pimeyteen ja harmauteen.

Näyttelyn 38:n raanun luoma värikylläisyys ja tuotoksiin käytetty kudontataito tuovat esille raanun omimman merkityksen käsitöiden kirjossa.

Esillä olevista raanuista useammat ovat itse kudottuja ja osa on saatu taas vaikkapa lahjoina tai sukuperintönä. Itse raanujen lisäksi näyttelyssä voi tutustua ohjelappusia ja muutakin raanuntekoon liittyvää materiaalia. Näyttelyn kokoajat, Heta Perälä, Johanna Koivunen ja Anna-Liisa Korpimäki, ovat onnistuneet työssään hienosti.

Raanujen sijoittelussa näyttelytila on osattu ottaa kokonaisvaltaisesti käyttöön niin raanujen värikokonaisuuksien kuin seinien lisäksi lattialle sijoitettujen sermien ja taulutelineiden avulla. Lattialle sijoitetut penkit auttavat katsojaa viipymään ja nauttimaan vähän pidempäänkin näyttelyn hienosta annista.

Yhteistyössä on ollut mukana myös Taitokeskus Virroilta. Raanu-näyttely on esillä marraskuun loppuun saakka. Galleria Virinä on auki ma-pe klo 9-17. Tilaan on vapaa pääsy. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI