Alavuden kaupunginhallitus totesi: Ei aihetta kansanäänestysaloitteeseen

0
Alavuden keskusta ilmasta käsin

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä kokouksesta 11.3.2024

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin liittymisen Hanselin puitejärjestelyyn edelleen uuden sopimuskauden alkaessa marraskuussa 2024. Puitejärjestely mahdollistaa liittymisen Esi- ja perusopetuksen oppimateriaalien yhteishankintaan.

Vuoden 2025 alusta Alavuden kaupungin työllisyyspalvelut järjestetään kymmenen kunnan yhteistyönä kuntayhtymä Kympin toimesta. Järjestelmän muutokseen on kunnille tulossa muutoskustannusten korvausta vuoden 2024 aikana. Kaupunginhallitus päätti tämän korvauksen osoittamisesta kuntayhtymä Kympille. (§29) Tämän vuoden loppuun asti toiminnassa olevaan työllisyyden kuntakokeiluun on lisätty 50% työajan henkilölisäys. Kaupunginhallitus muutti tämän toimen osa-aikaiseksi viraksi 31.12.2024 saakka, koska työllisyyspalvelujen toteutus edellyttää virkasuhdetta.

Kaupunginhallitus päätti ottaa käyttöön ns. whistleblower-direktiivin edellyttämän sisäisen ilmoituskanavan, jonka kautta kaupungin henkilöstö voi ilmoittaa yleisen edun vastaista toimintaa sekä kansallisen että EU-oikeuden aloilla. Sen perustamisvelvollisuus koskee kuntia ja kuntayhtymiä sekä kunnallisia liikelaitoksia, joiden työ- tai virkasuhteessa olevien henkilöiden määrä on säännöllisesti vähintään 50.

Hallintosäännön päivitystä on valmistelu eri hallinnonaloilla ja kaupunginhallituksen evästyskeskustelun pohjalta. Suurin osa esitetyistä muutoksista liittyy tehtäväjärjestelyihin ja sen myötä toimivallan muutoksiin.

Kaupunginhallitus käsitteli valtuusto- ja kuntalaisaloitteet ajalta 2.9.2023- 5.3.2024.  Aiheina olivat tekoäly, pitkän tähtäimen suunnittelu, kuukausitiedote, lumitykin hankinta ja Sydänmaan palauttaminen junien pysähdyspaikaksi. Lisäksi hallitus käsitteli kansanäänestysaloitteen, josta hallitus totesi, ettei sitä ole tarkoituksenmukaista toteuttaa. Hallitus totesi aloitteiden käsittelyn ja esittää valtuustolle niiden toteamista aloitteina loppuun käsitellyksi.

Kaupunginhallitus käsitteli Palvelukorttelin vuokrasopimusta, jota on muokattu kaupunginhallituksen 5.2.2024 päätöksen mukaisesti vähentämällä neliöitä yhtä kerrosta vastaavasti. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle vuokrasopimuksen hyväksymistä ja valtuuttaa käynnistämään tähän liittyvät yhtiökauppajärjestelyt.

Kaupunginhallitus nimesi ehkäisevän päihdetyön toimielimeksi elinvoimalautakunnan ja yhdyshenkilöksi liikunta- ja hyvinvointipäällikön.

Tulevien Europarlamenttivaalien varsinaisen vaalipäivän eli 9.6.2024 äänestyspaikoiksi kaupunginhallitus päätti Alavuden lukion, Elinkeinotalon sekä Töysä-talon. Ennakkoäänestysaika on 29.5.-4.6.2024.



 

JÄTÄ KOMMENTTI