Lappajärven kunnanhallituksen päätöksiä

0

Eräitä Lappajärven kunnahallituksen päätöksiä kokouksesta 11.3.

Lappajärven luontopyöräilyreittien kehittäminen

Valmistelija viestintä- ja hankekoordinaattori Annie Laitila

Lappajärven kunta tarvitsee hankkeen luontopyöräreittien laajentamiseksi ja parantamiseksi, mikä tukee alueen matkailua ja liittää Kraatterijärvi geoparkin tarinallisuuden osaksi luontoliikuntaa. Keskeisenä tavoitteena on vastata paikallisen yhteisön tarpeisiin tarjota enemmän ja laadukkaampia luontopyöräilyreittejä, parantaa olemassa olevien reittien, kuten Leipätien käytettävyyttä ja kehittää reittejä myös Lappajärven itäisellä alueella.

Hankkeessa keskitytään sidosryhmäyhteistyöhön, reittien suunnitteluun ja kehittämiseen, yhteistyösopimusten solmimiseen ja viestintään. Tärkeät sidosryhmät, kuten maanomistajat, matkailualan yrittäjät ja yhdistystoimijat, osallistuvat aktiivisesti prosessiin.

Hankkeen tuloksena odotetaan alueen matkailu- ja virkistysmahdollisuuksien merkittävää paranemista uusien reittien myötä, Kraatterijärvi geoparkin tarinallistamisen syventämistä ja paikallisen yhteisön tiiviimpää yhteistyötä. Hankkeen toteutus tapahtuu useiden työpakettien kautta, jotka kattavat kaikki keskeiset toimenpiteet aina suunnittelusta ylläpitoon. Hankkeen on tarkoitus esiselvittää luontopyöräreitistöjen kulku ja sen mahdollisuudet, joita jalostetaan sitten seuraavassa hankkeessa.

Hankkeen aikataulu on 1.8.2024-31.7.2025, ja sen onnistumista seurataan säännöllisesti palautteen, arvioinnin ja jatkotoimenpiteiden suunnittelun kautta. Tämä hanke ei ainoastaan vastaa alueen nykyisiin tarpeisiin, vaan myös tukee Lappajärven kestävää kehitystä ja matkailun kasvua pitkällä tähtäimellä?

Hankkeen toimenpiteet toteutetaan ulkopuolisella ostopalvelun tarjoajalla. Hankesuunnitelma on esityslistan oheismateriaalina.

Ostopalvelut
24 700 €
Muut kulut (arvio matkakorvauksista, päivärahoista ja työpajakuluista)
6 200 €
Yhteensä
30 900 €
Hankkeelle haettava tuki Leader Aisaparilta on 90 % eli 24 810 €.

Lappajärven kunnan omarahoitusosuudeksi jää maksettavaksi 3 090 €.

Esittelijä: Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää suhtautua myönteisesti hankehakemukseen.

Hyväksyttiin

Kiinteistön Tuppi hankinta

Valmistelija Juha-Matti Näykki, tekninen johtaja

Kiinteistön Tuppi 403-402-7-274 omistaja Karhunen, Keijo Olavi on ottanut yhteyttä Lappajärven kuntaan, koska hän haluaa myydä tarpeettomaksi koetun kiinteistön Lappajärven kunnalle.

Kiinteistö sijaitsee lähellä Tupsulaa. Kiinteistöllä on voimassa yleiskaava ja kiinteistö sijaitsee VL alueella.

Esityslistan oheismateriaalina on kauppakirja koskien kiinteistöä Tuppi 403-402-7-274.

Toimivalta: Lappajärven kunnan hallintosäännön 24 § Kunnanhallituksen tehtävät ja toimivalta mukaan kunnanhallitus päättää määrärahojen puitteissa enintään 100.000,00 euron maakaupoista.

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää hankkia kiinteistön Tuppi oheisen kauppakirjaluonnoksen mukaisesti. Kunnanhallitus päättää lisäksi, että tekniselle johtajalle myönnetään oikeus teknisiin, kauppaan merkitykseltään vähäisin korjausiin, mikäli se on tarpeellista.

Hyväksyttiin 

Kirjastonhoitajan viran täyttäminen/ valinnan vahvistaminen

Valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala

Joona Hakalahti on aloittanut kirjastonjohtajan virassa 1.2.2024. Hänelle on annettu määräaika helmikuun 2024 loppuun mennessä toimittaa hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 §:n mukaan viransuhteeseen ottamisen edellytyksenä on, että siihen otettava henkilö antaa viranomaisen pyynnöstä ottamisesta päättävälle viranomaiselle tehtävän hoidon terveydellisiä edellytyksiä koskevat tiedot sekä osallistuu tarvittaessa asian selvittämiseksi suoritettaviin tarkastuksiin ja tutkimuksiin.

Joona Hakalahti on 14.2.2024 toimittanut terveystarkastuslausunnon sopivuudestaan kirjastonjohtajan virkaan.

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää vahvistaa Joona Hakalahden virkavalinnan. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hyväksyttiin

JPYP:n osakkeiden myynti Evijärven kunnalle

Valmistelija hallintojohtaja Päivi Huhtala

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n osakkaat ovat neuvotelleet Evijärven kunnan mukaan tulosta Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n osakkaaksi. Evijärven kunnanvaltuusto on 24.4.22023 § 16 päättänyt ostaa osakkuuden Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelu Oy:stä hankkimalla JPYP:n osakkeita esitetyn määrän (noin 18-25 kpl) osakkeiden laskennallisella arvolla.

Osakkaat ovat neuvotelleet Evijärven kunnalle myytävien osakkeiden määrästä seuraavasti:

Osakkaat Nykyinen osake-omistus Omistus-osuus Myytävät osakkeet Uusi osakemäärä Omistus-osuus
Alajärven kaupunki 123 51,90 123 51,90
Lappajärven kunta 29 12,24 7 22 9,28
Soinin kunta 20 8,44 5 15 6,33
Vimpelin kunta 28 11,81 7 21 8,86
Evijärven kunta 0 0,00 19 8,02
Yritykset toiminta-alueella 37 15,61 37 15,61
Yhteensä 237 100,0 19 237 100,0

 

Osakassopimuksessa ja yhtiöjärjestyksessä on mm. seuraavat määräykset osakkeiden siirrosta ja lunastushinnasta:

Osakassopimus: 10. Osakkeiden siirrot Osakkeiden siirron osalta noudatetaan yhtiöjärjestyksen periaatteita ja menettelyä.

Yhtiöjärjestys: 11 § Lunastuslauseke

2. Lunastushinta on siirron saajan ja siirtäjän sopima hinta tai jos siirto on vastikkeeton, osakkeen viimeinen tilinpäätösarvo.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n yhden osakkeen matemaattinen arvo viimeisen hyväksytyn tilinpäätöksen (2022) mukaan on 1.139,27 euroa/osake.

Esityslistan oheismateriaalina on kauppakirja Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n osakkeiden myynnistä Evijärven kunnalle.

Esittelijä: Hallintojohtaja Päivi Huhtala

Päätösehdotus Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että Lappajärven kunta myy Evijärven kunnalle seitsemän (7) kappaletta Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n osaketta 1139,27 euron kappalehintaan.

Kaupan toteutumisen ehtona on, että toisaalta Evijärven kunta ostajana ja Soinin ja Vimpelin kunta myyjinä tekevät omissa hallintoelimissään vastaavat päätökset Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n osakkeiden kaupoista samoilla hinnoilla ja ehdoilla.

Päätös: Hyväksyttiin

Sopimus hankeaikaisesta yhteistyöstä Varmistetaan ruoka-apu Etelä-Pohjanmaalla 2024 -hankkeessa/Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue ja Lappajärven kunta

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää hyväksyä sopimuksen hankeaikaisesta yhteistyöstä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa hankkeessa ”Varmistetaan ruoka-apu Etelä-Pohjanmaalla

2024 ”. Kunnanhallitus nimeää edustajan ja varajäsenen alueelliseen ruoka-aputoimijoiden verkostoon.

Päätös Hyväksyttiin



 

JÄTÄ KOMMENTTI