ALAVUDEN Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien uusi valtuustoryhmä järjestäytyi

0
Alavuden Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit olivat vaaliliitossa ja järjestäytyivät ja päättivät luottamuspaikosta yhteisessä palaverissa.(Kuva:Pentti Hautala)

 

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS / TÖYSÄ

Alavudella olivat kunnallisvaaleissa vaaliliitossa Perussuomalaiset (PS) ja Kristillisdemokraatit (KD). Ainoat puolueista, jotka lisäsivät äänisaalistaan ja myöskin valtuutettujen määrää Alavudella.

PS nosti eniten kannatustaan, yli 10 prosentilla. Tästä hyötyi selvästi myös vaaliliiton pienimmäinen KD. Se sai valtuustoon peräti neljä päättäjää, puolueen saamalla, vähän yli 260 äänellä.

Järjestäytymiskokouksessa näiden valtuustoryhmien puheenjohtajiksi valittiin yksimielisesti, arvonnan kautta valtuustoon selvinnyt, PS:n puheenjohtaja Yrjö Paukkunen ja varapuheenjohtajaksi KD:n pj. Pentti Ahopelto. Sihteeriksi kelpuutettiin PS:n Tanja Pääkkö.

Aijemmin Alavuden poliittisten puolueiden yhteisessä kokoukessa päätettiin, että
kaupunginhallitusen puheenjohtajan paikka tulee PS:n ja KD:n ryhmälle ja tehtävän ottaa hoitaakseen Marko Vainionpää. Vainionpään henkilökahtaiseksi varjaseneksi kelputettiin Töysän ääniharava Pentti Hautala.

Muiksi hallituksen jäseniksi nimettiin kiintiön mukaisesti PS:n ja KD:n vaaliliitosta Perussuomalaisista Petri Juurakko, (varalla Juho Pykälämäki).Tiina Asunmaa (Tanja Pääkkö) ja KD:n Pentti Ahopelto (Jukka Mäkelä).
Valtuuston puheenjohtaja tulee keskustapuolueesta. Tehtävässä jatkenee Toni Juurakko.


 

JÄTÄ KOMMENTTI