Alavuden talousjohtajaksi valittiin Antti-Jussi Vahteala

0
Alavuden keskusta ilmasta käsin
Antti-Jussi Vahteala

Alavuden kaupungin uudeksi talousjohtajaksi on valittu Antti-Jussi Vahteala. Kaupungin-hallituksen maanantainen päätös oli yksimielinen sekä valintaryhmän esityksen mukainen. Vahteala työskentelee tällä hetkellä Sievin kunnan vs. hallintojohtajana.

Talousjohtaja vastaa kaupungin talouden suunnittelusta ja seurannasta, arvioinnista ja rahoituksesta sekä talouden prosessien johtamisesta. Hän johtaa konsernin talouspalveluita, toimii vastuualueensa esihenkilönä ja on kaupungin johtoryhmän jäsen.

Alavuden nykyinen talousjohtaja Tarja Tohni jää eläkkeelle 1.9.2024 alkaen ja jää lomille jo kesän alussa. Virkaan jätettiin määräaikaan mennessä 11 hakemusta ja valintatyöryhmä haastatteli viisi hakijaa, joista kolme hakijaa lähetettiin henkilöarviointiin.

Kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki on tyytyväinen hakuprosessiin ja siihen, että kaupungin talousjohtajan virka kiinnosti: ”Saimme monta hyvää hakemusta ja useilla hakijoilla oli kattava talousosaamisen tausta. Olen mielissäni, että saamme tähän laaja-alaiseen tehtävään tekijän, jolla on myös monipuolinen kokemus kunta-alalta.”

Vahteala aloittaa tehtävässään 1.5.2024 ja odottaa jo innolla töiden aloittamista Alavudella.

”Ennestään tiesin Alavudesta lähinnä kuntakoon ja isoimmat yritykset. Hakuprosessin aikana olen tutustunut lisää Alavuteen ja se on vaan lisännyt mielenkiintoa”, kertoo Vahteala, joka aikoo ennen töiden aloittamista tutustua vielä lisää paikkakuntaan.

Hän on tehnyt pitkään töitä talousjohtajana ja tykännyt siitä työstä. ”Olen katsellut alan työpaikkailmoituksia. Alavuden työpaikkailmoitus oli hyvin tehty ja se antoi erittäin hyvän kuvan Alavudesta ja siksi päätin hakea”, sanoo Vahteala.


 

JÄTÄ KOMMENTTI