Kylätietkin kaipaavat korjausta!

0
Kaikille tietyypeille on kerääntynyt viime vuosina paljon korjausvelkaa. Ja pienemmät kylä- ja paikallistiet. Tässä on tämän sorttisesta velasta esimerkki.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Kyllä liikenneväylien kunnostaminen on nykypäivänä kummallista. Suoraan sanottuna ala-arvoista ja vastuutonta.

Näin yhtä hyvin, niin isommilla ja pienemilläkin ajoteiden hoitaminen. Sen kyllä hieman ymmärtää, että tiet ovat kuoppaisia ja uraisia. Se menee kyllä jo yli ymmärryksen, ettei ole varaa pitemmän ajan aiheuttavia tien rikkoutumisiakaan korjata monen viikon ja kuukausienkin aikana.

Tässäkin väistöliikkeessä on pitänyt olla ohjauspyörä ”täynnä käsiä”. -Mutta tuloksellisesti, kun ainoastaan pyrähdettiin pikaisesti ojan reunoille.

-Tämäkin tien reunassa, jo vieläpä kurvipaikassa oleva reunan sortuminen on ollut vaaranpaikkana jo useita viikkoja. Jäljistä päätellen monenkin moottoriajoneuvolla liikkujalle on sortumasta aiheutunut paniikkia ja ratti pitänyt olla käsiä täynnä, kun viime metreillä on tien sortumisen huomannut.

-Minä ja monet muutkin ovat laittaneet kohteeseen varoitusrisuja. Ne ovat kyllä ovat häipyneet, kun on jouduttu niitä kosketuksella väistämään!”, selvitti puhelimen välityksellä vihjettä Rauno Pyhälä.

Ennen Raunon puhelinsoittoa olin kyllä minä itsekin kulkenut Kuivakankaan paikallistietä useasti kesän aikana, polkupyörällä ja autolla. Ihmetellyt myöskin ja merkannutkin, korjaamatonta kohtaa.  Vauriota valtaojan reunasta tien pintaa leveästi ja syvästi, keskitietä kohden murtunutta vaarallista ”lovahdusta”. Pyynnöt korjaamisen tarpeesta eivät kuitenkaan ole johtaneet tekoihin. Ei ainakaan vielä lokakuun vanhetessakaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toivottavasti kunnostajat ehtivät korjaamaan kohdetta ennen talvea ja vahingot jäävät läheltä piti väistöihin ja väistöalueen tienreunojen ryöpyttämiseen.

Kuivakanaantie on muuten kohtalaisessa kunnossa. Tällä, Niemenkyläntieltä kohti Mutkankylää suuntautuvalla tiellä on ollut aina kohtalaisen vilkas liikennöinti. Kuivakankaalta on ajettu vuosien aikana tuhansia hiekkakuormia. Lisäksi maatalouden työkoneet ja henkilöautojen läpikulkuliikennettä on riittänyt kohtalaisesti. Huvila- ja retkeilyalueelle tietä käytetään ja myöskin vesipumppaamon huoltoon ym.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI