Virtain Taideyhdistyksen ”Kerran kesällä” näyttely Galleria Virinässä

0
Päivi Ylimys
Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Taideyhdistyksellä ”Kerran kesällä” niminen  myyntinäyttely Galleria Virinässä kesä-heinäkuun ajan.  Kukat ja linnut pääosin töiden aiheina

Virtain kaupungin näyttelytilassa, Galleria Virinässä on avattu Virtain Taideyhdistyksen pystyttämä ”Kerran kesällä” niminen myyntinäyttely. Värikäs ja moni-ilmeinen näyttely tarjoaa katsojalle silmäniloa tai vaikkapa ostettavaakin oman kotiin tai lahjaksi yli neljänkymmenen teoksen joukosta.
Jukka Soininen, öljyväri, ”Kukat vaasissa” v. 2019

Näyttelyyn voi käydä tutustumassa sen aukioloaikana kesä – heinäkuun ajan. Virtain kaupungin kulttuurisihteeri, Virtain Taideyhdistyksen puheenjohtaja Päivi Ylimys kertoo, että kesäkuulle varattu näyttely peruuntui ja Virtain Taideyhdistys mahtavana porukkana, yhdenpäivän varoitusajalla sai korvaavan näyttelyn pystyyn.

– Näyttelyyn saatiin kukka- ja lintuaiheisia töitä, joita on kaikkiaan 42 . Olen aikaisemminkin joutunut turvautumaan taideyhdistyksen apuun, kun ei ole näyttelyitä tullut varattuun ajankohtaan. Tiedän myös, että  yhdistyksen 70:ltä jäseneltä löytyy töitä ja he tuovat mielellään niitä näyttelyyn, on Päivi Ylimyksen näkemys taideyhdistyksen joustavasta ja ripeästä toiminnasta.
Etualalla Heimo Kalevan puuveistokset ”Metso” ja ”Pöllö” v. 2023 ja Pirkko Mäntykoski öljyväri ” Metso” v. 2022
-Näyttely on tasokas. Jäsenet maalaavat paljon ja samalla kehittyvät. He myös uskaltavat kokeila uuttakin tapaa työskennellä eivätkä jää siihen ajatusmaailmaan, että tehdään niin kuin on ennenkin tehty. Meidän yhdistys on lisäksi poikkitaiteellinenkin. Joukosta löytyy kuvataiteilijoita, kuvanveistäjiä, seppää, valokuvaajaa ja käsityön taiteentekijöitä. Joukossa on myös musiikkialan ihmisiä ja runoilijoita ja näin saadaan omasta porukasta esiintyjät omiin tilaisuuksiin.
.
Luovuus on Virtain Taideyhdistyksen yhdistävä tekijä, kulttuurisihteeri, Virtain Taideyhdistyksen puheenjohtaja Päivi Ylimys kiteyttää yhdistyksen toimintaa.
”Kerran kesällä” nimisessä myyntinäyttelyssä ovat töillään mukana Mirjami Veikkola, Ulla Urjanheimo-Soininen, Heimo Kaleva, Anneli Siltanen, Leea Kivistö, Pirkko Sisko SyrjänenAgnieszka Wagenbreht, Kirsti Koro-Perähuhta, Arja Järvensivu, Leila Kaleva, Jukka Soininen, Kirsti Koivisto, Leena Vaara, Susanna Kaleva, Pirkko Mäntykoski, Outi Ala-Härkönen, Aila Osmovaara-Niemi.
.
Galleria Virinä on auki ti klo10-18, ke klo 9-15, to klo 10-18 ja pe klo 9-15. Tilaan on vapaa pääsy.-jr

JÄTÄ KOMMENTTI