Virtain Vaskivedellä pääsee hiljentymään Paimenten polulla

0
Tästä lähdetään Paimenten polulle

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Vaskivedellä pääsee jälleen hiljentymään ja rukoilemaankin joulukiireiden keskellä Paimenten polulla.

Nyt kolmannen kerran avattu polku on alun perin, Sirpa ja Jussi Aholan ideoima ja heidän kahtena ensimmäisenä vuotena toteuttama. -Paimenten polun lisäksi olemme toteuttaneet kolme pääsiäispolkua. Polkujen idea syntyi Dolomiteilla kulkiessa, jossa on alttareita, joilla ihmiset pysähtyivät arjen keskellä. tai vuorenrinnettä kavutessaan. Rukous on ohimennen tehty ristinmerkki tai huokaisu.

Paimenet, Mirja Ilkan maalaus Andrei Rublevin ikonin pohjalta

Korona-aikana metsäkirkko on ollut auki kaikkien sulkujen keskellä, Sirpa Ahola kertoo. Tänä vuonna Aholoiden kanssa Paimenten polun ideoinnissa ja rakentamisessa metsään ovat olleet mukana Marika Hakola ja Noora Haapamäki. Tällä kertaa on erityisesti kiinnitetty huomiota siihen, että lapsiperheillä olisi nähtävää ja koettavaa. Paimenten polku on rukouspolku, jota voi kulkea yksin tai porukalla.

Polkua tällä kertaa toteuttamassa ollut Marika Hakola iloitsee Sirpa ja Jussi Aholoiden lähtemisestä toteuttamaan elämyspolkuhankkeita Vaskivedelle. -Polku mahdollistaa hiljentyä ja nauttia luonnosta ja Jumalasta. Polku muistuttaa Jumalan hyvyydestä ja rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan.  Jumala antoi Jeesuksen meille pelastajaksi, toteaa Hakola.

Metsän keskelle rakennetulta Paimenten polulta seimelle tuikkivat joulun valot. Rukouskyltit ja QR-koodien taakse piilotetut joululaulut tahdittavat matkaajien kulkua. Kulkijalle mahdollisuus myös on evästelyyn nuotiopaikalla ja polun päätekohdassa on tunnelmallinen huvimaja kamiinalla.

Iso sukka ja lahjat muistuttavat joulusta.

Paimenten polulle voi lähteä sekä pimeällä tai valoisaan aikaan. Tänä vuonna on lisätty katseltavaa erityisesti perheen pienemmille. Puiden oksilta löytyy paljon mielenkiintoista, jouluista katseltavaa joulupalloista tähtinä tuikkiviin heijastimiin.  Matkan varrella voi entiseen tapaan ihailla myös ikonien pohjalta toteutettuja maalauksia.

Polulle lähtijän kannattaa varata metsässä liikkumiseen sopivat varusteet. Illan hämärtyessä mukaan taskulamppu sekä eväät, tulentekovälineet ja istuinalusta, jos haluaa matkan loppupuolella pysähtyä nuotiopaikalle.

Paimenten polku on noin kilometrin pituinen ja se on vapaasti kuljettavissa loppiaiseen saakka. Polun pää on osoitteessa Savilahdentie 129. Auton voi jättää polun alkupäähän tien varteen. Virroilta päin tultaessa Järvi-Suomen tien (vt 23) risteyksestä Vaskivedentietä pitkin matkaa kertyy Savilahdentien risteykseen noin 10 kilometriä. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI