Boccian mestaruudet kiinnostivat

0
Naisten joukkueiden edustajia kisaamassa lopullisista sijoituksista. Etualalla kisajohtaja Matti Yli-Kätkä ja Sirkka-Liisa Hautalahti, tarkkailevat onnistumista.

Pentti Hautala/ J-Pnews
TÖYSÄ/ ALAVUS

EL-Töysän alaisuudessa on harrastettu ja kilpailtu Bocciaa kesät-talvet jo useita vuosia. Tätä jokaiselle sopivaa, kuula/pallolajia on pelattu kesäisin urheilukentällä ja talvikausilla nuoriseuran suuressa salissa. Mukana on ollut erittäin runsaasti naisia ja miehiä.

Nyt järjestettiin mestaruuskilpailut Töysän Nuorisoseuralla 3-4 henkilön joukkueiden kesken. Kilpailuihin osallistui kolmisenkymmentä henkilöä. Töysäläisten lisäksi mukana oli myöskin alavutelaisia ja ähtäriläisiä.

Kilpailujen johtajana toimi Matti Yli-Kätkä. Muina toimitsijoina muita eläkeliiton aktivisteja.

Kari Kallion, näyttävä ”korkean käden” heitokaan ei auttanut jokkuetta hopeasijalta voittoon.

Boccia juontaa alkunsa Italiaan. Alkuperäisestä hieman muuntaen laji on noussut suosituksi laajasti, kaiken kuntoisille sopivana harrastus- ja kilpailulajina. Alkujaan se oli vammaisurheilulaji. Se kuuluu esimerkiksi paraolympialaisten ohjelmaan. Suomessa se on saanut menneinä vuosikymmeninä suosiota erityisesti eläkeläisyhdistysten toiminnassa. Mestaruuksista heitetään kuulilla ja pehmeillä palloilla, paikallisella, -alueellisella ja SM-tasolla.

Miesten mestaruuden voitti lopulta ylivoimaisesti töysäläis-ähriläis joukkue: Jorma Vaahtera, Antti Mantere ja Heikki Välkky. Joukkueen neljäs Martti Ahola oli jo poistunut paikalta.

Kyseessä on myöskin mainio harrastus tuttujen kesken. Kilpailuissakin on huumori pääosassa monien tuntien ajan. Esimerkiksi Töysässä aloitettiin pehmeillä pussilla heittely klo.10 ja palkintojen jakoon päästiin klo 13 jälkeen. Aina jokaisen pelin ennen heitetään ns. maalipallo lattialle, jonkun kilpailijan toimesta ja heittäjän haluamaan paikkaan rajatulle pelikentälle. Tätä palloa lähemmäksi heitetyt ja erään päätteeksi jääneet ratkaisevat pisteet.

TULOKSET

Naiset:1) Marketta Hakojärvi, Aino Hautala ja Terhikki Yli-Kätkä. 2) Anja Kuosmanen, Tuulikki Liukkonen ja Sisko Vannesluoma. 3) Sirkka-Liisa Hautalahti, Alli Hautala ja Tuula Välkky. 4) Pirkko Kallio, Helka Lammintakanen ja Anni Tikkamäki.

Miehet: 1) Martti Ahola, Antti Mantere, Heikki Välkky ja Jorma Vaahtera. 2) Heikki Hautalahti, Juhani Hautala, Juhani Hakola ja Markku Akonniemi. 3) Kari Kallio, Jouko Kankaanpää ja Matti Yli-Kätkä. 4) Pentti Levijoki, Kari Lindström, Raimo Salmenaho ja Reijo Tikkamäki.

Kuvat: Pentti Hautala


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI