Helena Leveelahti jälleen paras VirtU:n urheilijoista

0
Virtain Urheilijoiden vuoden 2023 parhaan urheilijan Helena Leveelahden palkitsivat, seuran puheenjohtaja Tero Vaali ja varapuheenjohtaja Tanja Sivonen.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Kiekonheittäjä Helena Leveelahti palkittiin seuran parhaana urheilijana vuonna 2013 Virtain Urheilijoiden perjantai-iltana järjestämässä tilaisuudessa Kisapirtillä. Paras urheilija -titteli tuli hänelle jo yhdeksännen kerran.

Leveelahden viime vuoden saavutuksista mainittakoon hopeamitali Kalevan kisojen naisten kiekonheitossa ja kolmostila naisten kiekonheitossa Ruotsi-Suomi- maaottelussa.

Parhaana vuoden nuorena urheilijana, että valmentajana palkittiin Aino-Kaisa Sihvonen. Vuoden seurahenkilön palkinnon sai Riitta Alfthan ja Mauri Rustari. Vuoden talkoolainen oli puolestaan Veikko Teräväinen.

Virtain Urheilijoiden vuoden 2023 läsnä olleet palkitut yhteiskuvassa.

Vuoden veteraani urheilijoina palkittiin Riitta Rajamäki ja Kirsi Koro. Vuoden kuntoilijan palkinto meni Pertti Mäenpäälle ja vuoden toimijan Sari Kolulle. Vuoden joukkueena palkittiin SM-kirkkovenejoukkue.

Seuran hiihtojaosto muisti myös veteraanien MM hiihdoissa Vuokatissa 9-16.2.2024 menestyneitä virtolaisia mitalisteja Jouko Vaalia ja Miika Raiviota. Vaali hiihti Suomen M55-sarjan viestin kultajoukkueessa ja Raivio puolestaan M30 -sarjan viestin kultajoukkueessa. Virtain Urheilijoiden menestys oli merkittävä mitalien perusteella Vuokatin kisoissa. Harri Ala-Lahti voitti kultaa perinteisen 5 km:n ja 30 km:n matkoilla M 60-sarjassa ja oli myös mukana Suomen M60 -sarjan viestin kultajoukkueessa. Leino Nisula voitti kultaa M70 sarjassa ja oli hopealla samassa sarjassa perinteisen hiihdon 30 km:llä Lisäksi Nisula kuului kultaa voittaneeseen Suomen 70 M-sarjan viestijoukkueeseen. Hiihtojaosto muistaa myöhemmin muita Vuokatin mitalistejaan.

VirtU:n hiihtojaoston puheenjohtaja Harri Tarvainen palkitsi Vuokatin veteraanien MM-hiihtojen Suomen joukkueissa kultamitalin saavuttaneet virtolaiset Jouko Vaalin ja Miika Raivion.

Ennen palkintojenjakotilaisuutta Helena Leveelahti kertoi kuulumisinaan, että kuluva vuosi on lähtenyt käyntiin mukavasti. – Viime viikonlopun kisa meni oletetusti. Ihan hyvin kiekko lensi, vaikka teknisiä ongelmia tuli ja vahvinta kisakuntoa ei vielä ollut. Muuten ihan hyvässä vaiheessa ollaan. Joka päivä harjoitellaan. Lauantaina on vuorossa Kotkan SM-kisat kiekossa ja sen jälkeen perustreenejä vedetään kuukauden verran ja sitten lähdetään leirille. Toukokuussa sitten taas kisaillaan.

Helena Leveelahden tavoitteena on, että kiekko lentäisi tällä kaudella yli 60 metriä. Hänen ennätyksensä on 57,09 metriä. –  Kaikki on mahdollista tällä hetkellä. Ollaan hyvässä kunnossa ja kaikki on mennyt oikeaan suuntaan. Tekniikka pysyy harjoituksissa kasassa, mutta ei vielä kestä kovaa kisaheittämistä.

Kilpailemisen ohella hän opiskelee agrologiksi- Opintoja olen tehnyt vajaan vuoden verran ja eka harjoittelut on takana. Hyvin on mennyt, Helena Leveelahti avasi opiskelukuulumisiaan. -jr