Lappajärven kunnanhallituksen päätöksiä

0

Lappajärven kunnanhallituksen eräitä päätöksiä kokouksesta 27.3.

Alajärven varhaiskasvatuksen muutosesitys varhaiskasvatuksen tilaukseen: Itämuksulan lakkauttaminen

Sivistysjohtaja Tarja Puro

Päätösehdotus Hyvinvointivaliokunta esittää kh:lle ja kv:lle, että Lappajärven kunta muuttaa varhaiskasvatuksen tilausta ja poistaa siitä Itämuksulan ryhmäperhepäiväkodin 1.7.2023 mennessä ja irtisanoo nykyisen vuokrasopimuksen.

Päätös Hyväksyttiin.

Taiteen prosenttiperiaate Lappajärven kunnan uudiskohteissa

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus Kunnanhallitus tekee prosenttitaiteeseen periaatepäätöksen Lappajärven kunnan uudiskohteissa siten, että periaatetta noudatetaan tapauskohtaisesti. Kunnanhallitus nimeää prosenttitaiteeseen työryhmään kolme luottamushenkilöä ja kolme viranhaltijaa. Työryhmä voi kutsua taideasiantuntijoita kokouksiinsa.

Kunnanhallitus nimesi työryhmään seuraavat henkilöt: Vuokko Kraatari, Pekka Keskinen, Tuija Viinamäki, Anssi Kuusela, Tarja Puro ja Juha-Matti Näykki.

Lappajärvi-paketti

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kehitysvaliokunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen -valtuustolle, ettäLappajärvi-paketista poistetaan Opiskelu-osio, mutta säilytetään Nuorten työllistäminen entisin ehdoin. Asuminen osio muutetaan seuraavasti: Pysyvään asumiseen liittyen omakotitontin, omakotitalon, asunto-osakkeen tai muun asunnon Lappajärveltä hankkivalle annetaan tervetulopaketti.

Esitys hyväksyttiin.

Sopimus Lappajärven kunnan ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen kustannusten jakamisesta erityishuollon piirissä olevien peruskoululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus Kunnanhallitus hyväksyy sopimuksen Lappajärven kunnan ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen kustannusten jakamisesta erityishuollon piirissä olevien peruskoululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta.

Esitys hyväksyttiin

Lappajärven kunnan ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen työllisyydenhoitoa koskeva sopimus

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy Lappajärven kunnan ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen työllisyydenhoitoa koskevan sopimuksen.

Ehdotus hyväksyttiin

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalveluverkoston johtoryhmän asettaminen vuosille 2023 – 2024 sekä työllisyyden hoidon yhteisen työn kehittämistä ja seurantaa varten kunnan yhdyshenkilön nimeäminen.

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää nimetä jäsenen ja varajäsenen monialaisenyhteistyöverkoston johtoryhmään sekä nimeää työllisyyden hoidon yhteisen työn kehittämistä ja seurantaa varten yhdyshenkilön. Kunnanhallitus nimesi monialisen yhteistyöverkoston johtoryhmän jäseneksi Päivi Huhtalan ja varalle Anssi Kuuselan. Yhdyshenkilönä toimii Päivi Huhtala.

Hyväksyttiin

Määräaikaisen työntekijän palkkaaminen sekä lisämääräraha

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää, että edunvalvontaan/yleishallintoon voidaan palkata osa-aikainen työntekijä määräajaksi 3.4.-31.12.2023 40 %:n työajalla. Lisäksi kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää 12.000 määrärahan palkkauskustannuksiin, joka katetaan osittain edunvalvonnan tuloilla ja tarvittaessa lainanotolla.

Hyväksyttiin

Rantakankaan koulun vanhempien kirje

Kirje otetaan käsittelyyn ja valmisteluun seuraavaan kokoukseen. Keskustelun jälkeen kunnanhallitus päätti yksimielisesti siirtää asian käsittelyä esteellisyyksien selvittämiseksi.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän vuoden 2022 tilinpäätöksen osoittaman kertyneen ylijäämän jakamisperuste

Lappajärven kunnanhallitus päättää esittää Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle ja vastauksenaan Seinäjoen kaupungin toimittamaan kirjeeseen, että

1.Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tilikauden ylijäämä v. 2022 yhteensä 558.215,32 euroa tulee palauttaa kunnille perussopimuksen 21 §:n mukaan eli tiikauden 2022 palvelumaksujen suhteessa ja

2.Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän taseeseen aikaisemmilta vuosilta kertynyt 6.980.482,03 euroa tulee palauttaa vuoden 2021 palvelujen käytön suhteessa. Peruste: Edellä mainitulla tavalla jako tapahtuu samassa suhteessa kuin kunnat ovat ylijäämän muodostumiseen palvelumaksuja maksamalla osallistuneet.

Esitys hyväksyttiin.

Perusturvalautakunnan talousarvion 2022 ylitykset

Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy omalta osaltaan Järvi-Pohjanmaan perusturvan talousarvion 2022 ylitykset (+332.697 euroa) ja esittää ne edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

 Esitys hyväksyttiin

Lappajärven kunnan tilinpäätös 2022

Kunnanhallitus hyväksyi esityksen. Mikäli tilinpäätökseen tulee muutoksia, käsitellään ne teamsinä järjestettävässä jatkokokouksessa perjantaina 31.3.2023 klo 15.00.

Ilmoitusasiat merkittiin tiedoksi.


 

JÄTÄ KOMMENTTI