Mikko Savola: Pääministerin kutsuttava puolueet koolle ja opposition vedettävä välikysymys pois – kansallinen turvallisuus ei ole politikoinnin väline

0
Mikko Savola

Kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen sekä puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Mikko Savola (Kesk) vaatii pääministeri Sanna Marinia (sd.) kutsumaan välittömästi kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat koolle keskustelemaan kansalliseen turvallisuuteen liittyvistä linjauksista. 

  • – On totta, että perjantaihin saakka hallituksen sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri –  on esiintynyt hybridivaikuttamiseen liittyvissä kysymyksissä välinpitämättömästi, eikä vastannut riittävän selvästirajaturvallisuuteen liittyviin huoliin.
  • – Suomi turvaa rajansa ja maallamme on keinot estää laiton rajanylitys. Sitä varten harjoitellaan ja varaudutaan. On hyvin valitettavaa, että kansalaisille on syntynyt asiasta vääränlainen kuva.

Savolan mielestä pääministerin johdolla käytyjen keskustelujen jälkeen on käytävä tilannekuva läpi ja sovittava yhteisesti mahdollisista lainsäätämistarpeista. 

  • – Eduskunnalla on kyky ja varmasti myös vahva halu tehdä nopeitakin lainsäädäntömuutoksia valmiuteen ja hybridivaikuttamiseen liittyen. Puolueiden välisissä keskusteluissa tulee linjata tarvittavat muutokset ja laittaa ne pikaisesti toimeen.

Savola toivoo, että vastuullinen oppositio vetää tämän jälkeen tekemänsä välikysymyksen pois. 

  • – Kansallisen turvallisuuden kysymykset eivät voi olla politikoinnin väline. Välikysymyskeskustelussa oppositio voi kyllä kysyä, mutta on mahdoton ajatus, että hallitus kävisi yksityskohtaisesti läpi Suomen kansalliseen turvallisuuteen liittyvät keskeiset kysymykset. Ne eivät ole julkisuuteen kuuluvia asioita.
  • – Nyt peiliin katsomisen paikka on sekä hallituksella, että oppositiolla. Toivon, ettei tällä saada aikaan yhtään enempää vahinkoa, kuin tähän saakka on tullut. Yhteiseen pöytään ja nopeasti, mars! kehottaa Mikko Savola.
Leopard 2 panssarivaunu sellä jossain Suomessa. (Maavoimat.fi)

 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI