Nyt vaihteluakin tihutöihin… VAALIMAINOKSET ILKIVALLAN KOHTEINA!

0
Töysässä jotkut ehtivät ihailla normaalien vaalimainosten lisäksi erikoista taidetta ja tekstiä. Kunnes taulun mallina käytetty ehdokas sai siitä ilmoituksen ja haki pois. -Yleensähän mainoksiin piirrellään ja niitä tahallaan revitään. Kuten tästäkin näkyy. (Kuva: Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS/TÖYSÄ

Vaalimainoksien tuhrimisella ja repimisellä on Suomessa jo vuosikymmenten perinteet. Ja se on kummallista, kun tihutyöt kohdistuvat melkein poikkeuksesta vain joidenkin, samojen puolueiden julisteisiin.

Ehjinä säilyvien edustajat julistavat sen julkisuudessa sateiden ja tuulten syyksi. Mutta mainosten tuhon kohteiksi joutuneille tämä selitys ei kelpaa.

Alavuden valtuustossa ja hallituksessa toimiva, Sdp:n kunnallisvaaliehdokas Tarja Ylimäki ihmettelikin paikallisessa kansanradiossa oikeutetusti.

– Miksiköhän tuuli ja sade osuu aina samassa telineessä olevien Sdp:n julisteisiin, vaikka ne ovat kiinnitetty yhtä hyvin kuin muutkin?

Sdp:n vaalijulisteiden lisäksi pohjalaismaakunnissa on repimisen kohteena myöskin hyvin useasti Perussuomalaisten vaalijulisteet.
Esimerkiksi Alavuden asemalla ja Töysän keskustassa on, kaupungin asentamissa telineissä, mainokset kokeneet kovia.

Töysässä oli tehty eräänlaista vaalien historiaakin. Vaalimainos oli revitty pois ja tilalle oli laitettu eräästä ehdokkaasta, puulautaan taitavasti työstetty muotokuva. Nasevat, rasistiset ja julkaisukelvottamat tekstit täydensivät, huomiota sekä ihailua herättänyttä luomusta.

Kaupungin laittamasta mainostelineestä 50 metrin pääsä asuva Eino Tupamäki totesi taulua tutkiessaan.

– Kyllä tuollaisen tekoon vaaditaan erittäin hyvää taitoa ja mielikuvitusta. Ennenkaikkea viitseliäisyyttä.

– Ei koskaan ja missään ole tainnut aikaisemmin tapahtua, että on tuotu jonkun sivullisen toimesta lisää ”mainostehostetta”. Hieno tämä kyllä on, nauroi Eino telineen taulua tutkiessaan.

Ähtärissä on ainakin sovellettu tasapuolisuutta vaalimainosten repimisessä. Päätien varressa oli kaikkien puolueiden julisteet revitty pois. Ne lojuivat mytyttynä telineiden läheisyydessä.

Vaikka kuinka joidenkin puolueiden vaalimainokset kenkuttavat, on niiden tuhoaminen vaalirauhan rikkomista.

Tämän vuoden kunnallisvaalitkin ovat pian ohi, joten kärsitään  ulkomainoksien tuomaa tuskaa vielä kesäkuun 13. päivän iltaan saakka!

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI