Ulkoilupäivä ja ruskatanssit liikuttivat | Eläkeläiset nauttivat

0
Annika Kontio ja Jukka Mäntylä tahdittivat eläkeläisiä tutuilla sanoilla ja soitoilla.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

EL-Töysä järjesti lauantaina lomakylä Tuuri Resortsissa ulkoilupäivän ja ruskatanssit. Tapahtuma sai osakseen hyvän suosion. Töysäläisten lisäksi osallistujia oli saapunut ilahduttavan runsaasti myöskin naapuripakkakunnilta.

Lomakylä, Tuurin Resorts tarjoaa useita, erikoisia rakennuksia lomailijoille ja juhlien järjestäjille. Monia kauniita lampia ja jokia on työstetty alueelle kaivinkoneella. Lammissa on erilaisia kalojakin pyydystettäväksi.

Tapahtumaa suosi lisäksi ihanteellinen ulkoilusää, lokakuusta huolimatta. Sade ei kiusannut ja lämpöäkin oli 8 astetta.

Ensin käveltiin noin 3 kilometrin esteetön luontopolku, Teeren Kieppi ympäri jokaiselle sopivalla vauhdilla. Teeri laavun tulilla paisteltiin makkaroita ja nautittiin omia eväitä.

Kota Kastehelmen pöytien ympärillä on hienot olosuhteet nauttia kahveista ja toimitella tuttujen kanssa.

Lajissaan Suomen suurempien kastiin todetussa, Kota Kastehelmessä nautittiin luontokuntoilun päätteeksi pullakahvit. Eikä jalkaliikunta toki jäänyt lauantain osalta ainoastaan kävelyyn. Ruskatansseissa jatkettiin ja laitettiin lattialla jalalla koreasti, ahkeraan tahtiin klo. 13-16.

”Tennaritansseissa” oli tiivis tunnelma.

Tanssien tahdittajana oli viihdealan huipputaitajat ähtäriläinen Duo Annika Kontio. Säestäjänä kosketinsoittimellaan, Yötaivas yhtyeessä pitkään soittanut ja laulanut Jukka Mäntylä.

Annika Kontio on kotoisin Tervolasta ja asuu nykyisin Ähtärissä. Hän on voittanut Laila ja Olavi-laulukilpailun 2021. Menestyksiä on tullut monissa muissakin laulukisoissa.

Parhaimpina menestyksinään hän itse pitää, mainitun lisäksi, voittoa Somero Soikoon ja Kesäyön Sävel, sekä Lapin Tangokuningatar kilpailussa.

Lähellä sydäntään Annika kertoo kokevansa nostalgiset ja vahvat melodiset, 50-ja 60-luvun musiikkituotannot. Hän sanoo suuria idoleitaan olevan muun muassa Laila Kinnunen, Olavi Virta ja Toivo Kärki.

Annika toteaa tehneensä 2000-luvun alussa ammatikseen keikkailua, mutta elämäntilanne muutti laulamisen harrastuksen omaiseksi. Harrastuksiin nykyisin kuuluvat myöskin lukeminen, leipominen, frisbeegolf, dekkarien katselu ja puujalkavitsit.

Annika Kontio ja Jukka Mäntylä takasivatkin, että tansseissa saatiin jalkoja liikutella eläkeläisille tutuilla tahdeilla, kauniiden laulujen ja soiton sävelten myötä.

EL-Töysän puheenjohtajalla Pirkko Kalliolla oli syytä tyytyväisyyteen, kuten kaikilla muillakin osallistujilla. -Ja tyytyväisyyden kruunasi sekin, että osanotto- ja sisäänpääsymakua ei peritty. Tämä jo mikä, on harvinaista nykymaailmassa!

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI