ZOO | Lintukuraattori Ähtärin eläinpuistoon

0
Lintukuraattori Tuuli kädellään hippiäinen

Ähtärin eläinpuiston lintukuraattorina on 1.12. aloittanut keuruulainen Tuuli-Susanna Salmi.

Tuuli on aikaisemmin toiminut eläinpuistossa lintuhoitajana vuodesta 2019 ja sitä ennen Konneveden biologisella tutkimusasemalla tiaistutkimuksissa. Lintukuraattorin tehtävässä hän vastaa eläinpuiston lintukokoelman koordinoinnista, suunnittelusta, lajihankinnoista ja lintujen hoidosta. Lisäksi hän on mukana kehittämässä Vieraile ja Välität ry:n toimintaa erityisesti lintujen suojelun näkökohdista.

– Lintukuraattorina työhöni kuuluvat myös tehtävät erilaisissa eläintarhojen välisissä lintulajiensuojeluohjelmissa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin sekä läheinen yhteistyö eläinpuiston intendentin ja ympäristökasvatustiimin kanssa. Näin voin omalta osaltani vahvistaa lintuosaamista eläinpuiston kasvatus- ja opetustyössä, kertoo Tuuli.

Lintuekologina Tuuli on erityisen kiinnostunut lintujen käyttäytymisestä. Lopputöissään hän on tutkinut lintujen leikkikäyttäytymistä ja persoonallisuutta. Tuuli on valmistunut Jyväskylän yliopistosta  filosofian maisteriksi pääaineenaan ekologia ja evoluutiobiologia joulukuussa 2020.

Tehtävässään hän raportoi intendentti Marko Haapakoskelle.

 


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI