Ähtärin kaupunki jakoi nuoriso- ja kulttuuripalkinnot

0
Kulttuuripalkinto myönnettiin Kotiseutuyhdistys Ähtäri-seura ry:lle sekä muusikko Jari-Matti ”Jamo” Niemelle ja nuorisopalkinto jaettiin Eetu Setälälle ja Kiia Kuoppamäelle. Palkitsijoina toimivat sivistys- ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja Joakim Siirilä sekä vapaa-aika- ja hyvinvointipäällikkö Anu Paalanen. Tilaisuus vietettiin helteisen päivän päätteeksi Ähtärin torilla Kultaisen korin edustalla. Kuva: Jouko Siirilä

Ähtärin kaupunki julkisti Ylävesien yö -kaupunki-festivaaleilla perjantaina 19.8.2022 sivistys- ja hyvinvointilautakunnan myöntämät vuoden 2021 kulttuuripalkinnon ja nuorisopalkinnon.

Palkinnot jakoivat sivistys- ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja Joakim Siirilä ja vapaa-aika- ja hyvinvointipäällikkö Anu Paalanen.

Jamo NIemi

Kulttuuripalkinto myönnettiin kahdelle aktiiviselle taholle, Kotiseutuyhdistys Ähtäri-seura ry:lle sekä pitkän linjan ähtäriläismuusikko Jari-Matti ”Jamo” Niemelle.

Palkinnon myöntämisperusteissa todettiin, että Kotiseutuyhdistys Ähtäri-seura ry:n toiminta kattaa koko perinnetyön laajan saran; historian, kansan- ja kielitieteen – kaiken, mikä liittyy Ähtäriin ja ähtäriläisyyteen. Seuraa kiitettiin aktiivisesta ja monipuolisesta toiminnasta. Musiikintekijä Jamo Niemeä kiitettiin Ähtärin viemisestä Suomen kartalle mm. Free Shake -yhtyeen solistina. Hänen todettiin olevan myönteisyyden perikuva, jonka luja luotto parempaan huomiseen kantaa myös muita.

Ähtäriläiset nuoret saivat itse antaa ehdotuksia nuorisopalkinnon saajiksi, ja myös se jaettiin kahden ähtäriläisnuoren kesken. Toisen palkinnon sai Eetu Setälä, joka on perustelujen mukaan monessa toiminnassa, kuten mm. nuorisovaltuustossa mukana. ”Kyseessä on esimerkillinen ja reipas nuori. Hänen persoonansa on ahkera, asiallinen ja iloinen. Usein näkee hymyn hänen kasvoillaan.” Toisen nuorisopalkinnon sai Kiia Kuoppamäki. Hänestä kerrottiin mm., että ”Kiia on kaikkien kaveri: ystävällinen, positiivinen ilopilleri ja energinen nuori, joka on hyvä esimerkki ja roolimalli muille nuorille Ähtärissä”.

Lämpimät onnittelut palkituille!


 

JÄTÄ KOMMENTTI