Kuntalaisaloite Virroilla | Liedepohjan koulu jatkakoon

0
Liedepohjan koulu. Kuva: Virtain kylien kehittämisyhdistys ry

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Kuntalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Virtain Liedenpohjan koulun toiminnan jatkumiseksi – 489 allekirjoittajaa.

Hannu Koivunen ja Heidi Saloranta toimittivat maanantaina (20.3.) Virtain kaupungille kuntalaisaloitteen. Aloitteen on allekirjoittanut 489 henkilöä. Aloitteessa vaaditaan, että Virtain kaupunki järjestäisi kansanäänestyksen Liedenpohjan maaseutu- ja luontokoulu Ilmarisen opetustoiminnan jatkumista syksyllä 2023. Aloitteen Virtain kaupungin puolesta vastaanottivat valtuuston puheenjohtaja Jarmo Vehmas, valtuuston 1. varapuheenjohtaja Keijo Kaleva, valtuuston 3. puheenjohtaja Katja Kotalampi, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Koskela ja kaupunginjohtaja Henna Viitanen.

Virtain kaupunginvaltuusto päätti 20.2.2023, että Liedenpohjan koulun toiminta lakkautetaan 1.8.2023 alkaen. Oppilasennusteiden mukaan Liedenpohjan koulun oppilasmäärä syyskaudesta 2023 alkaen vaihtelee tulevaisuudessa 17-13 oppilaan välillä. Kaupungin oppilasennusteet perustuvat väestörekisterikeskuksen tietoihin.

Valtuusto voi päättää, että kunnalle kuuluvasta asiasta toimitetaan kansanäänestys. Jos valtuusto päättää kansanäänestyksen järjestämisestä. päätös on tehtävä viimeistään 60. päivänä ennen äänestyspäivää. Kansanäänestysaloitteen voi tehdä vähintään neljä prosenttia 15 vuotta täyttäneistä kunnan asukkaista. Valtuuston on viipymättä päätettävä, toimitetaanko aloitteessa tarkoitettu kansanäänestys.

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen kertoo aloitteen käsittelyprosessista seuraavaa: – Aloite lähtee valmisteluun ja tulee valmistelun jälkeen kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Valtuuston harkintavaltaan kuuluu päättää, toimitetaanko neuvoa-antava kansanäänestys vai ei. Jos järjestetään, mitkä ovat äänestysvaihtoehdot. Kansanäänestyksen toimittaminen on hyvin määrämuotoista ja menettelytavat vastaavat kuntavaaleja ja niiden järjestämistä. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI