Harmoninen kokonaisuus Koillis-Pirkan taidenäyttelyssä

0
Koillis-Pirkka -näyttelyn avajaistunnelmaa.

Jarkko Ruohola / J-Pnews
VIRRAT

Näyttelyn jyryttäjä Reetta Levander

Vuoden 2021 Koillis-Pirkka-näyttely teemalla ”Kaipaus” on avattu perjantaina 3.9. Virtain kaupungin galleria Virinässä. Näyttelyn jyryttäjä, kuvataiteilija Reetta Levander on onnistunut taitavalla jyryttämisellä loihtimaan harmonisen kokonaisilmeen näyttelytilaan, sillä näyttelyyn jätettiin peräti 115 työtä, esillä on maalauksia ja veistoksia 46 taiteilijalta Ruoveden Taideyhdistyksen, Koillis-Hämeen Kuvataideseura Värinän, Mäntän Taideseuran ja Virtain Taideyhdistyksen jäseniltä. Näyttelyn järjestää vuosittain kukin vuorossa oleva taideseura. Ensi vuonna on vuorossa Mänttä-Vilppula.

Virtain Taideyhdistyksen puheenjohtaja ja kaupungin kulttuurisihteeri Päivi Ylimys avasi Koillis-Pirkka-näyttelyn.

Näyttelyn avannut Virtain Taideyhdistyksen puheenjohtaja ja Virtain kaupungin kulttuurisihteeri Päivi Ylimys luonnehti sanoissaan näyttelyä aivan mahtavaksi.

– Kiitän teitä taiteilijoita siitä, että maalaatte ja pidätte yllä tällaista tärkeää asiaa itsellenne ja muille. Tätä asiaa en lakkaa olla korostamatta, miten tärkeää on itse  taiteilijoiden työ, eikä vaan se, että työt ovat näyttelyssä, vaan se, että tehdään sitä taitelijan työtä. Kunpa vain me kaikki taiteilijat muistaisimme tuoda enemmän esiin itse työtä, sitä prosessia taulun takana. Taide ja kulttuuri ovat sitä perintä, jota ilman ei voi elää millään tavalla. Joku voi kuitenkin tietämättä asiasta puhua toisin, painotti kulttuurin ja taiteen merkitystä Päivi Ylimys.

Leena Lukkari ja Antti Järvensivu vastasivat näyttelyn avajaisten musiikista.

Tampereella asuva, Virtain Äijännevalta lähtöisin oleva kuvataiteilija Reetta Levander kertoi jyryttäneensä nyt ensimmäisen näyttelyn aivan yksin.

– Opiskeluaikana tehtiin jyrytyksiä ryhmissä kavereiden kanssa. Minulla ei ollut odotuksia, kun tulin tänne. Teosten määrä kuitenkin yllätti. Jyryttäminen kesti pitkään, mutta se oli mukavaa. Esille tuoduista töistä paistoi tekijöidensä innostus ja niistä tuli hyvä ”fiilis” itsellenikin. Tärkeää on, että tarjolla tiloja, joihin voi tuoda omia töitä näytteille, toivoi Reetta Levander.

Koillis-Pirkan näyttely on esillä 30.9.2021 saakka. Galleria on auki ma-pe klo 10.00-16.30. Tilaan on vapaa pääsy. -jr


 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI