ÄU:n pesiksen G-junioreitten ulkokausi päättyi – talvikauden harkat alkavat marraskuussa

0
Mitalit G-pojille ja -tytöille kesän aherruksesta harjoituksissa ja turnauksissa jakoivat poikien koutsi Johanna Harju (oik.) ja tyttöjen valmentaja Emilia Haapaniemi. Vasemmalla Jussi Koivisto onnittelee seuran puolesta Ähtärin pesiksen nuorimpia lupauksia.

Ähtärin pesäpallokentän hiekkatekonurmella pidettiin torstaina 26.8. G-sarjan tyttöjen ja poikien, 2–8-vuotiaiden kesäkauden viimeiset ulkoharjoitukset. Päätteeksi jokaiselle harjoituksiin osallistuneille ojennettiin mitalit kaulaan palkkioksi kauden aherruksesta.

Kun viimeinen harjoituspelin juoksut oli juostu ja lyönnit lyöty kokoonnuttiin pesäpallojaoston puheenjohtaja Jussi Koiviston komennolla kiilaan kuulemaan juhlalliset kiitokset ja saamaan mitalit oikein sinivalkoisten nauhojen kera.

Ulkoharjoitukset seuran pienimmille pidettiin kolmen kuukauden ajan kahdesti viikossa Mustikkavuoren hiihtostadionin ja jäähallin läheisyydessä uudella kentällä.

Myös kesän kisamatkat Pohjanmaan turnauksiin ovat nyt takana ja seuraavat harjoitukset alkavat parin kuukauden tauon jälkeen sisätiloissa. Tämä ikäluokka samoin kuin E- ja F-juniorit harjoittelevat liikuntahallilla sunnuntaisin alkaen marraskuun 8. päivänä klo 13–14.

Seuran harjoituksista sekä muusta toiminnasta löytyy lisätietoa nettiosoitteessa ahtarinurheilijat.fi/pesapallo sekä seuran Facebook-sivuilla.

Juuse ja Eino lyömässä Miitta Jokiahon johtaessa pelin kulkua.

G-tyttöjen toimintaa vetävä Emilia Haapaniemi toivoo erityisesti eskari-ikäisten ja ekaluokkalaisten tyttöjen löytävän tiensä perheväkensä opastuksella perisuomalaisen mailapelin pariin. Harkat ovat talven ajan sisätiloissa, joissa vanhemmatkin viihtyvät.

Kahdeksan turnausta ja kymmenen kisapeliä

Sekä G-tytöt että -pojat osallistuivat kesän aikana kaikkiaan kahdeksaan turnaukseen, joissa kumpikin joukkue pelasi kymmenen peliä. Jussi Koivisto toteaa pesäpallon, kuten muidenkin juniorilajien olevan väistämättä todellisia koko perheen harrastuksia.

Suurin yksittäinen koitos oli kotikentällä koulujen päättäjäisviikonlopulla pelattu maakunnallinen turnaus, johon osallistui peräti 12 joukkuetta. Pelejä oli yhteensä 24, joten kaikille liikeneville aikuisille riitti puuhaa järjestelyissä.

Ähtärin Urheilijoilla ei ole viime vuosina ollut joukkueita E-junioreita isoimpien sarjoissa, mutta sekin puute alkaa vähitellen korjaantua, uskoo Jussi Koivisto.

Viuhkaa pitelevä Jussi Koivisto on Ähtärin Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja.

– Lisenssipelaajia meillä on nyt 59 mutta pesiskoulussa heidän lisäkseen on käynyt viitisentoista muutakin pelaaja. G-junioreita oli kauden päätösharjoituksissa kuusitoista, mutta enimmillään kävijöitä on ollut 28, Jussi laskee.

Kauden pesispelit Mustikkavuorella eivät vaienneet tällä viikolla kuitenkaan kokonaan. F- ja E-junnuilla on vielä sarjat vähän kesken. Ähtärissä kauden päätöspelit pelataan perjantaina 10. syyskuuta. Silloin E:t ja F:t, sekä tytöt että pojat pelaavat ottelut sponsoreitaan vastaan.

Ähtärissä pesisjoukkueilla on kaikkiaan 22 sponsoria, joista aika monella yrityksellä on lastensa kautta kytkös ÄU:n pesistoimintaan. Päätöspelien kuuluttajana toimii armoitettu sanan säilän heiluttaja Raimo Kuoppa-aho. Ja kioski on totta kai vapaaehtoisvoimin auki niin kauan kuin kentällä tapahtuu.

Teksti ja kuvat: Jouko Siirilä


 

JÄTÄ KOMMENTTI