Nyrkki arvioi – Lähiopetusta kouluissa jatketaan

0

Tiedote medialle alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin kokouksesta 3.3.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki kokoontui tänään (3.3.) ylimääräiseen kokoukseen, jossa olivat mukana kuntien ja kaupunkien johtajat, sote-johtajat ja sivistystoimenjohtajat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelta.

Kokouksessa keskusteltiin yläkoulujen etäopetukseen siirtymisestä.

Aluehallintoviraston päätöstä koulujen etäopetuksesta ei ollut kokouksen käytettävissä, mutta Nyrkin ja kuntien yhteinen näkemys oli jatkaa yläkoulujen lähiopetusta hiihtolomien jälkeen sairaanhoitopiirin epidemiologisen tilanteeseen perustuen. Sairaanhoitopiiri on ollut koronapandemian kiihtymisvaiheessa 27.11.2021 lähtien. Kouluissa saatujen tartuntojen osuus on ollut vähäinen, eikä alkuvuoden aikana ole myöskään tullut esille kouluihin liittyviä joukkoaltistumisia.

Etäopetukseen siirtymiselle ei nähty perusteita myöskään toisen asteen koulutuksen osalta ja myös lukiot voivat jatkaa opetusta normaalisti. Ylioppilastutkinnon kokeisiin osallistuvia kokelaita suositellaan välttämään sosiaalisia kontakteja eli asettumaan omaehtoiseen karanteeniin 14 vrk:n ajaksi ennen tutkinnon alkua.

Aluehallintovirasto arvioi etäopetuksen siirtymistä parhaillaan. Kunnat voivat siirtyä etäopetukseen tarvittaessa nopeasti.

Kokouksessa keskusteltiin myös Nyrkin antamasta suosituksesta koskien yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan tauottamista maaliskuun loppuun asti. Kokouksessa korostettiin kuntien itsenäistä päätösvaltaa ja ratkaisua asiassa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI